Agresorul ziaristilor are memoria scurta: “Nu am pus mana pe ei”. Imaginile il contrazic

home camp2
home camp2
home camp2

Lorant Bitto, angajatul Primariei Baia Mare care a agresat doi jurnalisti la parada Sarbatorii Castanelor, spune ca nu i-a atins pe cei in cauza. Acesta a intervenit pentru a proteja oficialitatile prezente, dupa ce a observat ca ziaristii aveau in mana cate o lamaie.

Lorant Bitto: “Nu a fost nimic, eu sunt un profesionist, eu am lucrat 13 ani in Spania ca om de ordine. Chiar daca ma lovea acel domn (Adi Rusu, n. red.), eu nu-i faceam nimic. Eu nu am nimic cu domnul, eu chiar i-am cerut prietenia pe Facebook. Poate ca el asa trebuie sa-si faca meseria. Nu stiu! Imi pare rau. Eu vreau sa demonstrez ca nu am nimic cu el. Imi pare rau ca nu este un protocol facut de Consiliul Local sau de catre Primarie cu jurnalistii acreditati, care sa aiba o eticheta pusa in piept ca e ziarist, ca sa stim. Toata lumea poate filma, dar nu poti sa te bagi la 2 m in fata cuiva… Nici la dumneavoastra nu v-ar conveni.”

Cand  i s-a spus telefonic ca nu are voie sa puna mana pe nimeni, Bitt nu a recunoscut ca i-ar fi impins pe jurnalistii Ciprian Dragos si Adi Rusu.

Lorant Bitto: “Eu nu am pus mana pe el. Cum sa pun mana? Nu l-am impins. Domnul s-a impins in mine. Si va spun ca nu am nicio treaba cu domnul, nici nu sunt suparat pe el. Isi face meseria. Si daca ma intalnesc cu el, dau mana cu el si eu zic sa ramana asa, pentru ca daca greseam, va garantez ca vorbeam altcumva. Va spun sincer. Eu nici nu i-am cunoscut pe dansii (Ciprian Dragos, Adi Rusu, n. red.). I-am vazut ca sunt cu lamai si ma gandeam ca arunca in cineva. Langa mine a fost Marinel Rob, iar domnul primar a fost in mijloc. Chiar nu am stiut despre ce e vorba, nici cu lamaia si nici cu cealalta problema. Nu i-am cunoscut…”

Intrebat in ce calitate a actionat atunci cand i-a impins pe jurnalisti, Bitto a raspuns ca e angajat al Primariei Baia Mare, avand atributii in ceea ce priveste protectia oficialilor institutiei.

Lorant Bitto: “Am fost la serviciu si e bine ca am fost, deoarece am vazut ca am in fisa postului ca pot sa protejez tot ceea ce inseamna Primarie si Consiliu (se refera la persoanele publice din cele doua institutii – primarie si Consiliul Local, n. red.). Sunt in aparatul de protectie al primarului. Nu sunt obligat sa port uniforma. Sunt la protectia mediului si acolo nu se poarta uniforma. Acolo (la parada, n.red.), trebuia sa ma uit sa nu arunce cineva cu ceva. Si daca se arunca, trebuia sa intervina jandarmii. Oricum, eu nici nu vreau sa ma mai duc (nu mai doreste sa participe la intruniri, sedinte etc, n.red.). Pe mine nu o sa ma mai vedeti, eu nu…Poate cand si cand, o data pe an… Am venit din Spania ca sa am o viata mai linistita. Cand ii vad pe colegii dumneavoastra, ii voi saluta si voi da mana cu ei, ca nu e nicio problema. Imi pare rau de ce s-a intamplat.”

Incidentul s-a produs la parada Sarbatorii Castanelor. Angajatul Primariei Baia Mare i-a bruscat in repetate randuri pe cei doi jurnalisti, impiedicandu-i sa faca fotografii. Nu au fost singurii ziaristi prezenti, insa au fost singurii agresati. Motivand ca jurnalistul Adi Rusu s-a apropiat prea tare de oficialitatile prezente, Lorant Bitto a intervenit, in urma contactului fizic dintre cei doi, Adi Rusu cazand pe asfalt. Ziaristul agresat afirma ca va depune plangere penala impotriva angajatului Primariei Baia Mare.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *