Agricultorii au un sprijin financiar de 580 milioane de lei, in 2019, care sa compenseze reducerea accizei la motorina

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agricultorii vor avea la dispozitie in acest an un sprijin financiar de 580 milioane de lei care sa compenseze reducerea accizei la motorina, potrivit unei Hotarari adoptate vineri de Guvern, informeaza AGERPRES.

“Guvernul a aprobat, in sedinta de vineri, Hotararea pentru completarea articolului 10 din HG nr. 1174/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura. Pentru asigurarea continuarii aplicarii schemei de ajutor de stat in anul 2019, se completeaza prevederile articolului 10 din H.G. nr.1174/2014, cu un alineat nou, alin.(6), care cuprinde suma de 580.000.000 lei alocata pentru plata ajutorului de stat, ce se asigura din bugetul Ministerului Agriculturii H.G. nr.1174/2014”, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Cuantumul sprijinului financiar este de 1,7964 lei/litru motorina, in 2019, fata de 1,7385 lei/litru in anul precedent.

Schema de ajutor de stat se aplica incepand cu anul 2015, prin aplicarea unei rate reduse de impozitare a motorinei utilizata la efectuarea lucrarilor mecanizate, care se acorda sub forma de rambursare.

Beneficiarii schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizata in agricultura sunt: producatorii agricoli, persoane fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale si/sau persoane juridice, grupuri de producatori recunoscute, sau organizatii de producatori recunoscute, dupa caz, care exploateaza terenuri agricole/detin, cresc sau exploateaza animale, individual sau in forme de asociere; organizatiile si federatiile de organizatii de imbunatatiri funciare; organismele/organizatiile de cercetare, respectiv universitatile, institutele si statiunile de cercetare-dezvoltare din domeniul agricol.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2