Agricultura din Maramures, la plesneala si la voia sortii. Cine spune asta

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

tarani-agricultoriAgricultura din Maramures exista si nu prea. “Totul se face la plesneala si la voia sortii” – declara recent prefectul judetului, Anton Rohian, care a vrut sa afle mai multe amanunte despre ce inseamna in 2015 agricultura la nivel de judet de la directorul Directiei Agricole si de la cel al Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor. Raspunsurile primite nu au fost pe placul reprezentantului Guvernului in teritoriu.

“Cred ca astea sunt datele de la primarii. 200.000 de hectare de pasuni si fanete declarate. Cred ca am ajunge la vreo 380 cu pamant nerecoltat, ca toata lumea lasa pamantul pajiste. Problema de ogoare de toamna avem 700 de hectare. Practic nu facem nimic. Totul este la plesneala si la voia sortii. Atata noroc mai avem ca oamenii isi lucreaza pamanturile, ca primesc acele subventii. Ca daca nu lucreaza nu vede subventia. Nimic nu are un capat si o coada”, a spus Rohian.

El a subliniat ca Maramuresul ar putea avea performante in agricultura asemenea celor pe care le are acum judetul in sport. Doar ca potential exista, dar nu este cine. Maramuresul are 6500 de tractoare, 326 de masini de plantat cartofi, 8 cooperative. Din Maramures puiul pleaca pentru sacrificare in Ungaria, in abatoarele maghiare. Exportam ovine, caprine si pasari. In Maramures, a aflat Rohian, jumatate din targurile de animale nu sunt autorizate.

Toate aceste cifre si declaratii au fost facute in cadrul sedintei Colegiului Prefectural din aceasta saptamana.

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

1 Comment

  1. hatru

    Prietene Rohian,am citit prin presa ca in Valcea de exemplu,Consiliul Judetean in loc sa se ocupe de balarii a facut tot felul de programe pentru agricultura.A sprijinit primariile doritoare cu infiintarea de livezi si solarii,ceea ce a insemnat ca in loc sa importe mere din Polonia pentru programul scolar au avut mere ecologice din propria ograda, ceea ce a insemnat economie la buget si intr-o mare masura dezvoltare.Acest lucru ii indeamna intotdeauna si pe altii sa-i urmeze.Intrebarea mea pertinenta e ca la noi ce au vazut taranii,ca pentru vanatoare trebuie sa se inscrie in asociatii si sigur nu in cele agricole.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2