Agricultura Romaniei incepe sa devina competitiva dupa 20 de ani, spune ministrul Constantin

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Dupa 20 de ani, 2014 este anul in care agricultura Romaniei va deveni competitiva, dar pentru a stabiliza productia trebuie investit masiv in sistemele de irigatii, a declarat vineri, la Ploiesti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale Daniel Constantin, in fata a peste 500 de reprezentanti ai fermierilor si autoritatilor locale, transmite Agerpres.

“Din anul 1994, Romania nu a avut niciodata o balanta pozitiva, agricultura Romaniei incepe sa devina competitiva, incepem sa exportam la nivel de tari terte, in Asia, in tarile arabe, pe piata europeana inca mai avem foarte mult de lucrat, dar acest lucru nu se va putea face decat prin sustinerea sistemului de irigatii’, a afirmat Constantin.

El a adaugat ca “daca vrem sa fim competitivi in continuare pe langa celelalte masuri stabilite prin Programul National de Dezvoltatre Rurala trebuie sa stabilizam productia la un anumit nivel si sa investim foarte mult in sectorul de irigatii, sectorul de irigatii fiind prioritatea principala a actualei guvernari’.

Daniel Constantin a spus ca ‘jumatate din infrastructura secundara preluata de organizatiile de udatori a fost devalizata, dar se va reface cu fonduri europene’.

‘Sumele destinate sistemului de irigatii din infrastructura secundara se ridica la 370 de milioane de euro, infrastructura principala nu beneficiaza de fonduri europene, dar avem discutii avansate pentru un program de parteneriat public-privat’, a mentionat ministrul Agriculturii.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *