Ai ce să vezi și vara: Două noi obiective turistice în Borșa

Reclame home 1
Reclame home 1

Borșa oferă atât iarna, cât și vara peisaje superbe pentru turiști. Autoritățile locale spun că vizitatorii se pot bucura acum de două noi obiective: Lacul lui Ion, lacul de acumulare de la Pârtia olimpică de schi și Zona belvedere către Căldarea Puzdrelor de pe Buza Dealului.

”Chiar dacă zăpada se duce încet-încet de pe pârtii turiștii care ajung la Borșa au ce să vadă și se pot bucura de două noi obiective turistice. Este vorba despre Lacul lui Ion, lacul de acumulare de la Pârtia olimpică de schi și Zona belvedere către Căldarea Puzdrelor de pe Buza Dealului. Ambele obiective sunt puse în valoare odată cu deschiderea pentru publicul larg a Telegondolei.

Urcând cu instalația de transport pe cablu de la baza pârtiei până la stația intermediară și apoi pe jos, pe un traseu ușor de aproximativ 500 de metri, ajungi la Lacul lui Ion, unde apa verzuie și priveliștea superbă spre Munții Maramureșului îți vor încânta ochii și sufletul.

Dacă urci din nou în Telegondolă la stația intermediară și călătorești până sus, ajungi la 1600 de metri altitudine, unde se dezvăluie un peisaj de vis: Căldarea Puzdrelor, încă înzăpezită, te lasă fără suflare!

Și coborârea este la fel de spectaculoasă cu vedere spre centrul orașului și spre Complexul turistic. Ajuns la destinație, te poți răsfăța cu un sandviș delicios, muzică și cafea de calitate la Bistro Calipso Cafe.

Toată excursia poate să dureze maximum o oră – dacă te grăbești – dar cu siguranță ceea ce are #Borșa de oferit te va ține toată ziua pe munte!”, a spus Sorin Ion Timiș, primarul orașului Borșa.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

2 Comments

 1. Alex

  Foarte frumos. Un alt obiectiv frumos ar fi sa reimpaduriti versanti de la Baia Borsa spre Toroioaga. Ca arata de parca au invadat rusii muntele. Goliti complet de copaci. Numa zic.

  Reply
  1. G Buju

   Zici bine tu Alex,dar de Bai Borsa ii doare sti unde …De acolo doar se colecteaza si NIMIC facut de oare ceva atractii turistice sau macar apele minerale vizitate de pe Cisla de unde au ras ,furat si jefuit toata padurea .
   De 32 de ani doar de COMPLEX si POIANA sau asa zis ; ocupat si au girat,evaporat cam tot banuti !

   Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole