Ai grija ce cauti pe internet. S-ar putea sa te angajeze Google

PNL

GooglePlus-550x375Imagineaza-ti ca in timp ce folosesti Google Search ecranul se “despica” dintr-odata pentru a face unui mesaj de la gigantul american insusi, scrie ziare.com.

Cand vine vorba de angajari, standardele companiei sunt foarte ridicate. Si nu este usor sa gasesti oamenii potriviti pe care sa ii aduci in echipa. Astfel incat trebuie sa recurgi la metode de cautare inedite.

Max Rosett a ajuns sa lucreze la Google dupa ce a folosit popularul motor pentru a cauta in repetate randuri anumiti termeni de programare, din dorinta de a se perfectiona in aceasta activitate.

Aparent de nicaieri, cei de la Google l-au intrebat daca vrea sa se “joace” cu ei. Nu l-au sunat. Nici nu stiau, cel putin oficial, cine este. Curioasa intamplare este povestita pe Hustle chiar de Rosett, un fost consultant de management care si-a dorit sa devina inginer IT.

“In urma cu trei luni credeam ca nu sunt pregatit sa solicit o slujba la Google. Google nu a fost de acord”, spune el.

In timp ce lucra la un proiect, a cautat o informatie legata de limbajul de programare Python. Parcurgea rezultatele cautarii cand pagina a inceput sa se desfaca precum un seif secret al carui cod de acces tocmai il descoperise.

Pe ecran a aparut urmatorul mesaj: “Vorbesti limba noastra. Esti pregatit pentru o provocare?”.

Raspunsul lui a fost afirmativ, iar Google l-a invitat pe un site numit Foo.bar. Aici a primit o problema de programare si instructiuni cu privire la modul in care poate trimite solutia, avand 48 de ore la dispozitie sa o rezolve.

Au urmat alte cinci teste similare, cu un grad de dificultate din ce in ce mai mare. “Jocul” a durat doua saptamani. Se pare ca s-a descurcat bine, deoarece, dupa rezolvarea celei de-a sasea probleme i-au fost solicitate datele de contact.

Spre surpriza sa, un angajat de la Google i-a trimit un e-mail cateva zile mai tarziu, cerandu-i o copie a CV-ului. Ulterior, au stabilit sa aiba o convorbire telefonica.

Din acest punct, experienta de recrutare a devenit una tipica. Interviul l-a sustinut la sediul Google din Mountain View, rezolvand alte probleme. Vizita la birou a fost primul moment in care a devenit increzator ca nu a fost victima unei farse elaborate, recunoaste el.

Intrebase mai multi prieteni, inclusiv angajati Google, despre foo.bar, si niciunul nu auzise de aceasta pagina.

In cele din urma a primit o oferta de la Google si trei luni mai tarziu de la aparitia misterioasei invitatii a fost angajat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1