AIIB aproba primul imprumut de 500 de milioane de dolari pentru Rusia

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Banca Asiatica pentru Investitii in Infrastructura (AIIB), infiintata de China, a aprobat acordarea unui imprumut de 500 de milioane de dolari Rusiei, pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Este primul credit de care beneficiaza Rusia, dupa ani de discutii la nivel inalt, pe fondul intaririi relatiilor dintre Moscova si Beijing.

In 2014, dupa ce Occidentul a impus Rusiei sanctiuni din cauza rolului in criza din Ucraina, autoritatile de la Moscova au decis sa sprijine relatii mai solide cu Asia. In prezent, Rusia face parte din principalii trei furnizori de energie ai Chinei.

Prima transa a imprumutului AIIB, de 96,7 milioane de dolari, va fi folosita pentru repararea autostrazii care leaga orasul Sankt Petersburg (nord-vestul Rusiei) de Norvegia. Urmatoarele transe vor fi utilizate tot pentru imbunatatirea infrastructurii rutiere, a informat Ministerul Economiei de la Moscova.

AIIB si-a inceput operatiunile in 2016 si are pe plan global 100 de membri. Rusia este al treilea mare actionar al AIIB, dupa China si India.

Conform datelor Global Infrastructure Hub, in urmatorii cinci ani Rusia va avea nevoie de 60 de miliarde de dolari pe an pentru infrastructura.

In 2017, AIIB a aprobat cererile pentru ca sapte noi state sa se alature acestei institutii infiintate de China, astfel ca numarul total al membrilor AIIB a ajuns la 77. Cele sapte tari ale caror candidaturi au fost aprobate sunt: Romania, Bahrein, Bolivia, Chile, Cipru, Grecia si Samoa.

Banca Asiatica pentru Investitii in Infrastructura este o institutie financiara internationala cu sediul la Beijing, China, avand ca obiectiv promovarea interconectarii si integrarii economice in regiunea Asiei, concentrandu-se pe dezvoltarea infrastructurii si a altor sectoare productive, inclusiv energie, transport si telecomunicatii, infrastructura rurala si dezvoltarea agriculturii, alimentare cu apa si canalizare, protectia mediului, dezvoltarea urbana si logistica etc.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole