AIM consolideaza dialogul intre societatile comerciale si autoritatile publice (FOTO)

PNL

In perioada 13-19 februarie, Asociatia Intreprinzatorilor Maramures (AIM) a initiat si a participat la o serie de intalniri cu institutii publice judetene cu rol de control al activitatii agentilor economici. Aceste intalniri au scopul de a consolida dialogul nemijlocit intre societatile comerciale si autoritatile publice, pentru respectarea legalitatii in toate actiunile intreprinse de mediul economic privat.

Institutiile publice reprezentate la nivel de sef al structurii judetene in cadrul acestor intalniri, au fost: Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Gheorghe Pop de Basesti” Maramures, Inspectoratul Teritorial de Munca Maramures, Garda de Mediu Maramures, Directia de Sanatate Publica, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, Oficiul pentru Protectia Consumatorilor, Directia Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor Maramures.

“Temele abordate si solutiile de rezolvare a unor probleme de comunicare intre partenerii economico-sociali reiesite au fost dintre cele mai diverse, iar dintre acestea, le mentionam pe urmatoarele: rolul dialogului preventiv, combaterea concurentei neloiale, reducerea fenomenului muncii la negru, concentrarea serviciilor publice de autorizare pentru economisirea timpului (eventual prin recrearea unui birou unic in acest sens la nivel judetean sau la nivelul fiecaruia dintre cele doua municipii).

Succesul demersului nostru atesta maturitatea institutionala la care a ajuns tara noastra si consideram ca suntem capabili, atat AIM, cat si societatile comerciale in genere, sa aducem un aport constructiv periodic in relatia cu autoritatile publice.

Multumim reprezentantilor companiilor membre AIM care au participat activ la discutiile purtate, precum si reprezentantilor institutiilor publice mentionate, care au avut expuneri si raspunsuri pertinente”, se arata intr-un comunicat semant de Consiliul director al AIM.

Despre Asociatia Intreprinzatorilor Maramures

AIM este o organizatie care numara peste 50 de societati comerciale cu reputatie din judetul Maramures. Aceste companii colaboreaza in cadrul organizatiei pentru a transmite informatii valoroase, pentru a promova asocierea facila dintre membri si pentru dezvoltarea investitiilor si afacerilor serioase, care sa aiba acces la piete si parteneri din Romania si din alte tari. Sprijinul reciproc in relatiile oneste si transparente cu autoritatile si institutiile publice reprezinta un factor important in simplificarea procedurilor si activitatii economice ale fiecarei companii.

Asociatia Intreprinzatorilor Maramures doreste consolidarea unui mediu de afaceri transparent si profesionist. Printr-o conduita si etica in afaceri, precum si prin demersuri si activitati relevante in colaborare cu mediul de afaceri si institutiile publice, AIM isi propune sa ajute la crearea de oportunitati reale de dezvoltare a companiilor si implicit a mediului economic din Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2