AIM in dialog cu parlamentarii din Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Vineri, 11 octombrie 2019, a avut loc o prima intalnire intre membrii Asociatiei Intreprinzatorilor Maramures si parlamentarii judetului. Scopul principal a fost stabilirea bazelor unei viitoare colaborari, pentru identificarea unor solutii concrete la problemele actuale ale mediului privat.

Dintre reprezentantii judetului, au fost prezenti la dezbateri: senatorul Covaciu Severica (PMP), deputatul Durus Vlad Emanuel (USR), deputatul Apjok Norbert (UDMR) si deputatul Matei Calin-Vasile-Andrei (PSD), prin consilierul sau.

AIM a prezentat situatii punctuale ale problemelor existente cu care se confrunta mediul privat, pentru a se initia proiecte legislative si a se facilita rezolvarea acestora. Domeniile de interes au fost:

– Concurenta neloiala si activitatile ilicite din mediul privat.
– Nivelul ridicat al birocratiei si consecintele fenomenului.
– Probleme specifice din domeniul constructiilor.
– Turismul si situatia actuala a companiilor din domeniu.
– Problema medicilor din mediul privat.
– Agricultura si situatia terenurilor abandonate care beneficieaza de subventii.
– Informatizarea sistemelor din zona publica – necesitatea promovarii si implementarii rapide a modelului de e-guvernare si e-digitalizare din tarile Europei.
-In plus, ca particularitate pentru Maramures, toate partile prezente au considerat necesara coeziunea fortelor pentru introducerea de noi curse internationale pe Aeroportul Baia Mare.

Dezbaterea cu parlamentarii a avut ca finalitate initierea unui angajament de colaborare, prin care AIM sa poata semnala oricand probleme legislative si propuneri de initiative pentru solutionarea lor. Acesta reprezinta un pas mic, dar important, in gasirea unor solutii eficiente pentru accelerarea dezvoltarii mediului de afaceri si a judetului in ansamblul sau.

patronatmm.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2