septembrie 28, 2021

Airbus a livrat primul avion A350 din China

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Grupul aeronautic european Airbus a livrat miercuri primul avion A350 cu două culoare de la fabrica sa din Tianjin către China Eastern Airline, sporindu-şi astfel prezenţa în China, în defavoarea rivalului Boeing, transmite Reuters, informează AGERPRES.

Presa străină nu a avut voie să participe la evenimentul prilejuit de livrarea aeronavei în Tianjin, precizează Reuters.

Airbus a avut o abordare mai agresivă decât Boeing în mutarea unor părţi din procesul de fabricaţie în China, în speranţa creşterii vânzărilor pe cea mai mare piaţă globală pentru avioane noi. În acest an Airbus ar urma să livreze în total cinci avioane A350 de la Tianjin. Astfel, producătorul îşi majorează cota de piaţă în China în urma redresării turismului intern la nivelul de dinaintea pandemiei.

Anul trecut, Airbus a livrat statului asiatic 99 de avioane şi încă 64 în primul semestru din 2021, deşi companiile aeriene chineze au dat vina pe restricţiile de călătorie pentru a amâna unele livrări de peste hotare.

Airbus este lider global în aeronautică, spaţiu şi servicii conexe. În 2019, a generat venituri de 70 de miliarde de euro şi a avut 135.000 de angajaţi. De asemenea, Airbus oferă o gamă variată de avioane de pasageri, de la 100 la peste 600 de locuri. Airbus mai furnizează elicoptere, aeronave-cisternă, de luptă, de transport şi pentru alte misiuni.

Airbus este prezentă în România cu toate cele trei divizii: Airbus Helicopters România (2002) şi Premium Aerotec (2009) în Braşov şi Airbus Defense and Space (2005) în Bucureşti.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2