Airbus, aproape de vanzarea a 180 de aeronave A320neo in China, intr-o tranzactie de 18 miliarde de dolari

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Airbus este aproape de finalizarea unui contract gigant cu China, in valoare de 18 miliarde de dolari, pentru livrarea unui numar de 180 de aeronave A320neo, in contextul escaladarii tensiunilor comerciale dintre Beijing si Washington, au declarat, pentru Bloomberg, surse care au dorit sa-si pastreze anonimatul, informeaza AGERPRES.

A320neo, o versiune modernizata a modelului A320, echipata cu motoare mai eficiente, este cel mai bine vandut model al grupului aeronautic european.

Achizitia va fi discutata in timpul vizitei in China a directorului general al Airbus, Tom Enders, si a presedintelui diviziei de avioane comerciale, Guillaume Faury, sustin sursele.

Cei doi se afla la Beijing pentru a celebra a zecea aniversare a primei fabrici de asamblare a Airbus din China si inaugurarea unei fabrici de elicoptere.

“Perioada in care se desfasoara aceasta vizita nu este o coincidenta. Chinezii folosesc comenzile pentru aeronave ca o metoda de a face politica internationala”, sustine Sash Tusa, analist la Agency Partners in Londra.

Actiunile Airbus au urcat cu 3,2%, la 108,48 euro, la Bursa de la Paris. Anul acesta titlurile au urcat cu 31%, evaluand cel mai mare grup aeronautic european la 84 de miliarde de euro (99 de miliarde de dolari).

China este a doua piata aeronautica mondiala, disputata intre grupul european Airbus si compania americana Boeing.

Boeing ar putea fi afectat de escaladarea tensiunilor comerciale dintre Beijing si Washington, dupa ce China a amenintat ca ar putea impune tarife vamale de 25% la importul aeronavelor Boeing 737.

“Airbus detine deja o pozitie puternica in China datorita fabricarii pe plan local a modelului A320. Asigurarea unei comenzi substantiale pe aceasta piata in crestere rapida va fi un avantaj major pentru Airbus, iar China ar trimite un semnal clar Statelor Unite privind escaladarea tensiunilor comerciale”, sustine John Strickland, directorul companiei JLS Consulting din Londra.

Airbus este lider european in furnizarea aeronavelor de tip petrolier, de lupta, de transport si a avioanelor dedicate misiunilor, precum si numarul unu in Europa in ceea ce priveste programul spatial si a doua cea mai mare companie din lume cu misiuni in spatiu.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrica din Romania, o investitie de 52 de milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu doua motoare H215, primul aparat fiind asteptat sa iasa de pe linia finala de asamblare in 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *