Airbus ar putea reduce productia celui mai mare avion de pasageri din lume, A380

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Grupul aeronautic european Airbus analizeaza posibilitatea unei noi reduceri a productiei modelului A380 superjumbo – cel mai mare avion de pasageri din lume, cu 525 de locuri – din cauza vanzarilor slabe, transmit Reuters si Bloomberg, informeaza AGERPRES.

Anterior, Airbus anuntase ca ia in considerare reducerea productiei la un model pe luna in 2018, de la un nivel nespecificat in prezent, si a informat ca trebuie sa obtina mai multe comenzi anul acesta pentru a mentine nivelul productiei.

In acelasi timp, Airbus incearca sa-si reduca costurile industriale pentru a nu inregistra pierderi si pentru a profita de majorarea traficului aerian global.

Marti, actiunile Airbus au scazut la Bursa de la Paris cu 1,1%.

Companiile aeriene au comandat mai putine aeronave mari, cu patru motoare, cum sunt Airbus A380 si Boeing 747, preferand avioane mai mici dar mai eficiente cu doua motoare.

Boeing intentioneaza sa lanseze luna aceasta noua versiune a gamei 737 MAX — modelul 737 MAX 10 — La Salonul Aeronautic de la Paris.

In 2016, Airbus nu a obtinut nicio comanda noua pentru modelul A380, dupa ce Iranul a renuntat la intentia de a achizitiona 12 astfel de aeronave.

Recent, Airbus a abandonat, din cauza costurilor, planurile pentru o modernizare de amploare a A380 care ar fi presupus noi motoare si de asemenea a informat ca intentioneaza sa reduca ritmul de productie pana la un aparat pe luna, din cauza vanzarilor slabe. Viitorul acestui program depinde insa de reducerea costurilor pana la un nivel la care Airbus sa poata sa mentina productia la 12 unitati pe an fara sa piarda bani, in asteptarea unei relansari a cererii pentru cel mai mare avion de pasageri din lume.

Recent, Airbus Helicopters a inaugurat noua fabrica din Romania, o investitie de 52 milioane de euro, unde va fi produs elicopterul cu doua motoare H215, primul aparat fiind asteptat sa iasa de pe linia finala de asamblare in 2018.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1