AJOFM Maramures ofera sprijin pentru incadrarea in munca a absolventilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures informeaza absolventii institutiilor de invatamant promotia 2018 ca pot beneficia de servicii gratuite de ocupare (informare si consiliere profesionala, mediere pentru identificarea unui loc de munca, formare profesionala), precum si de facilitati financiare (prima de insertie), daca se inregistreaza la agentiile locale/punctele de lucru din raza de domiciliu sau de resedinta, se arata intr-un comunicat de presa.

Prima de insertie se acorda absolventilor care, in termen de 60 zile de la absolvire, se inregistreaza la agentia judeteana pentru ocuparea fortei de munca si se angajeaza cu norma intreaga pe o perioada mai mare de 12 luni. Cuantumul primei de insertie este de 1.500 lei, respectiv de 3 ori valoarea indicatorului social de referinta, in vigoare la data incadrarii.

In cazul absolventilor de liceu promotia 2018, data absolvirii cursurilor in anul scolar 2017/2018  este data de 25 mai 2018 pentru absolventii care au promovat la toate disciplinele, indiferent daca promoveaza sau nu examenul de bacalaureat (potrivit Ordinului nr. 3382/2017 al Ministerului Educatiei Nationale privind structura anului scolar 2017/2018).

Elevii care nu au situatia scolara incheiata se pot inregistra in evidenta AJOFM Maramures in termen de 60 de zile de la data promovarii examenului de corigenta (data inscrisa in adeverinta eliberata de institutia de invatamant).

Totodata, absolventii care in termen de 60 zile de la absolvire s-au inregistrat la agentiile locale/punctele de lucru din raza de domiciliu sau de resedinta si care nu au reusit sa se incadreze in munca pot solicita indemnizatia de somaj daca:

-nu au fost admisi sau nu urmeaza cursurile unei forme de invatamant;

-nu realizeaza venituri sau realizeaza din activitati autorizate potrivit legii venituri mai mici decat valoarea indicatorului social de referinta in vigoare, respectiv 500 lei.

Indemnizatia de somaj se acorda absolventilor pe o perioada de 6 luni, iar cuantumul acesteia este de 250 lei / luna.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2