Ajutor european suplimentar de 1,8 miliarde de euro pentru Ucraina

PNL

bani euroComisia Europeana (CE) a propus deblocarea a 1,8 miliarde de euro ajutor suplimentar pentru Ucraina, a anuntat joi, la Riga, presedintele CE Jean-Claude Juncker, relateaza AFP citata de Agerpres.

‘Comisia Europeana a decis sa suplimenteze ajutorul sau financiar’ pentru Ucraina cu suma de 1,8 miliarde de euro, a declarat Jean-Claude Juncker in cadrul unei conferinte de presa la Riga, afirmand ca ‘solidaritatea cu Ucraina nu reprezinta doar cuvinte goale’.

‘Ucraina nu este singura. Europa este unita alaturi de Ucraina si sustine programul de reforma al noului guvern’, a anuntat el intr-un comunicat publicat in capitala Letoniei, tara care preluat presedintia semestriala a UE.

Aceasta propunere pentru un nou ajutor macro-financiar sub forma de imprumuturi are nevoie de aprobarea statelor membre ale UE si a Parlamentului European.

Comisia a subliniat ca acest nou efort financiar european este destinat ‘sa ajute Ucraina pe plan economic si financiar in fata provocarilor grave cu care se confrunta tara’.

Pana in prezent, Uniunea Europeana a alocat 1,6 miliarde de euro sub forma de imprumuturi pentru Ucraina prin intermediul a doua programe de asistenta macroeconomica, conditionate de punerea in aplicare a reformelor de catre Kiev. Ultima transa de 500 de milioane de euro a fost varsata la 2 decembrie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1