Al-Assad: In Siria va fi din nou pace atunci cand Occidentul nu ii va mai sustine pe teroristi

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

bashar-al-assadPresedintele sirian Bashar al-Assad a declarat, intr-un interviu difuzat marti de televiziunea ceha, ca in tara va fi din nou pace atunci cand Occidentul si Arabia Saudita nu ii vor mai „sustine pe teroristi” si a salutat in acelasi timp interventia armatei Rusiei in Siria, relateaza miercuri AFP, citata de Agerpres.

Pentru a readuce pacea, a spus el, este necesar ca mai multe tari, „Franta, Marea Britanie, SUA, Arabia Saudita, Qatarul si alte cateva trebuie sa se opreasca din a mai sprijini teroristii. A doua zi, situatia va fi deja mai buna si, in cateva luni, vom avea o pace deplina in Siria”.

Mai multe tari occidentale il considera pe presedintele sirian ca fiind responsabil pentru izbucnirea razboiului civil soldat cu peste 250.000 de morti in cei patru ani de conflict. Aceste state doresc plecarea sa, insa nevoia de a combate gruparea Statul Islamic (SI), dupa atentatele sangeroase din 13 noiembrie de la Paris, si de a se asocia cu Rusia, care sustine regimul de la Damasc, a facut ca aceasta chestiune sa se plaseze pe un loc secund.

In interviul acordat televiziunii publice cehe pe 29 noiembrie la Damasc, Al-Assad s-a aratat sceptic cu privire la posibilitatea formarii unei mari coalitii impotriva terorismului.

„De ce nu au invatat nimic din (atacul de la) Charlie Hebdo? Nu puteti lupta impotriva terorismului in timp ce sprijiniti in mod direct teroristii cu arme si aveti o alianta cu cel mai mare sponsor al terorismului din lume care este monarhia saudita”, a afirmat Al-Assad. Franta nu face „nimic serios, in timp ce rusii sunt foarte seriosi in lupta impotriva terorismului si exista o cooperare intre ei si armata siriana”, a mai spus el.

Intrebat despre posibilitatea ca teroristii sa intre in Europa ascunsi printre refugiatii sirieni, Assad a afirmat ca infiltrarea lor „a avut loc, desigur”, insa este dificil de estimat numarul lor.

„Insa aceasta este realitatea. Si cred ca se pot gasi dovezi in fotografii sau inregistrari video pe internet ca unii, care au ucis si decapitat oameni aici, au plecat in Europa in calitate de cetateni pasnici”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2