ALARMANT: Zeci de furturi din masini in primele luni ale anului, in Maramures

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Siguranta autoturismelor depinde si de proprietari care, adoptand o conduita preventiva, ar putea evita victimizarea. Furturile din autoturisme sunt un tip de infractionalitate care se regaseste in special in comunitatile urbane, aglomerate.

Vizate de infractori sunt in special bunurile lasate la vedere in autoturisme, pentru sustragerea carora hotii fie profita de neasigurarea masinii de catre proprietar, fie provoaca distrugerea geamurilor.

In primul trimestru al acestui an, in judetul Maramures au fost sesizate 68 de furturi din autoturisme, 50 dintre acestea in municipiul Baia Mare. Electronicele, aparatele electrice, gentile, borsetele sau telefoanele lasate la vedere favorizeaza producerea de infractiuni, informeaza IPJ Maramures.

Ultima sesizare de acest gen a fost marti, 9 aprilie, cand, dintr-un auto lasat cu portierele neasigurate pe strada Vasile Alecsandri din municipiu, au fost sustrase doua telefoane mobile, prejudiciul reclamat fiind de peste 9.000 de lei.

Sunt si situatii in care prejudiciul cauzat prin distrugerea geamului sau a lunetei este mai mare decat valoarea bunului sustras, deoarece gentile uitate la vedere nu contin bunuri.

PENTRU PREVENIREA FURTURILOR DIN AUTO, POLITIA VA RECOMANDA :

• NU lasati la vedere, in interiorul masinii, obiecte de valoare (telefoane mobile, dispozitive GPS, camere de filmat, laptopuri, portmonee, posete), chiar daca lipsiti pentru scurt timp;
• NU lasati la vedere (sau in torpedou) documente personale sau ale autoturismului;
• In statiile PECO, NU lasati autoturismul neasigurat in timpul achitarii contravalorii combustibilului;
• NU lasati geamuri deschise sau intredeschise daca parasiti autoturismul, chiar si pentru scurt timp;
• Asigurati-va ca portierele s-au inchis atunci cand parasiti masina si actionati inchiderea centralizata.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2