Alaturi de romanii din afara granitelor: 20.000 de carti pentru diaspora istorica

cartiIn perioada 1 februarie – 1 martie, Tineretul National Liberal va incheia parteneriate de colaborare cu organizatii din societatea civila si edituri din Romania, care doresc sa contribuie la prezervarea identitatii comunitatilor romanesti din afara granitelor.  Din luna martie si pana in luna iunie a acestui an, se vor strange, prin actiuni coordonate in 8 centre regionale de colectare, aproximativ 20.000 de volume scrise in limba romana.

“Intr-o Europa unita, timpul xenofobiei si al discriminarilor etnice a apus. Prin acest demers, dorim sa fim alaturi de comunitatile romanesti istorice din afara granitelor tarii si sa umplem golul existent pe aceasta latura, a declarat Florin Alexe, presedinte al Tineretului National Liberal si deputat PNL.

Prin acest demers, Tineretul National Liberal raspunde nevoilor comunitatilor romanesti din afara tarii de pastrare a identitatii etnice, lingvistice si culturale.

“Cand vorbim despre vorbitori de limba romana de partea cealalta a granitelor tarii, multi se gandesc doar la basarabeni.  Sunt numeroase comunitati istorice romanesti in afara granitelor tarii care, in ciuda tuturor dificultatilor, au reusit sa isi pastreze identitatea culturala si lingvistica. De aceea, prin demersul nostru, ne propunem sa atingem toata diaspora istorica si sa le transmitem ca ne gandim la ei si tara nu i-a uitat” , a punctat Costel Alexe, secretar general al TNL si deputat PNL.

Tineretul National Liberal isi propune ca acest proiect sa fie primul dintr-o serie de initiative ale anului 2015, menite sa intareasca legaturile cu comunitatile romanesti din afara tarii.

Proiectul “Suntem romani, citim romaneste” a fost lansat sambata, 24 ianuarie.

Biroul de presa al TNL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1