Albania interzice taierea arborilor timp de zece ani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

taieri-padureAlbania va adopta o lege care interzice total timp de zece ani taierea arborilor, precum si comertul si exportul de lemn, pentru a proteja astfel padurile a caror suprafata a scazut dramatic in aceasta tara ca urmare a defrisarilor masive, a anuntat miercuri guvernul de la Tirana, citat de agentia EFE, transmite Agerpres.

“Suntem obligati sa luam aceasta decizie, aparent drastica, din cauza situatiei nefavorabile cu care ne confruntam de peste 40 de ani”, a declarat ministrul albanez al mediului, Lefter Koka, subliniind ca exploatarea resurselor forestiere ale tari a fost excesiva in toata aceasta perioada.

Initiativa executivului este cuprinsa intr-o noua lege a padurilor, ce va fi supusa votului parlamentului in zilele urmatoare.

In anul 1991 Albania avea circa 1,5 milioane de hectare de paduri. De atunci, sute de mii de hectare au fost defrisate masiv, dintre care 200.000 au fost distruse ireversibil. Principalele cauze ale acestei situatii sunt proasta gestiune, taierea ilegala a arborilor, constructiile ilegale in zonele impadurite si incendiile frecvente.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1