ALDE: Biroul Politic Central a aprobat acordul cu PNL pentru sustinerea Guvernului Orban la investire

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Biroul Politic Central al ALDE a aprobat, luni, acordul politic cu PNL in vederea sustinerii Guvernului Orban la votul de investitura din Parlament, acord ce urmeaza a fi semnat cu PNL la ora 18,00, informeaza AGERPRES.

„Acordul contine 12 puncte pe care le am discutat si negociat cu cei din PNL si care vizeaza o serie de chestiuni importante, care tin de mersul inainte al Romaniei, fie ca discutam de planul politic, fie ca discutam de elemente de economie sau de functionarea institutiilor. Cateva dintre acestea sunt: organizarea alegerilor pentru primari in doua tururi sau reformele in justitie.

Vor urma sa fie facute numai pe cale parlamentara, excluzand ordonantele de urgenta, conform rezultatului referendumului din 26 mai. Am cerut si s-a acceptat ca acest guvern sa fie monocolor, pentru ca altfel ar fi fost o discutie legata de legitimitatea structurii politice a acestui guvern, ce trebuie sa mai contina in afara de PNL, pentru ca a fost initiatorul motiunii, pentru ca am vazut ca a fost un fel de concurs de frumusete in privinta celor care doreau sa-si aroge meritele initierii si succesului acestei motiuni”, a afirmat Tariceanu, luni, dupa sedinta Biroului Politic Central al ALDE.

El a mentionat ca, la semnarea acordului cu PNL si la audierile din comisiile parlamentare ale ministrilor propusi, ALDE va insista pe continuarea proiectelor de infrastructura deja incepute.

„Nu e vorba de finantari suplimentare, pentru ca stim ca bugetul este destul de strans, nu are loc de foarte multe adaugiri. Vrem ca aceste proiecte, aflate in diferite stadii, sa fie continuate”, a adaugat Tariceanu.

Tariceanu a precizat ca in cazul in care PNL va avea o alta propunere de premier in viitor, acordul ramane in vigoare, doar daca nu vor fi, in plus fata de programul actual, alte solicitari ale noului prim-ministru.

„Prim-ministrul poarta raspunderea pentru componenta guvernului si pentru program. Daca se schimba prim-ministrul desemnat, intrand acum in planul supozitiilor, daca viitorul prim-ministru desemnat va avea alte solicitari, trebuie sa vina sa negocieze. Daca nu, ramane in vigoare acest acord”, a mai spus Tariceanu.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2