Alegerea primarilor in doua tururi aduce democratie si reprezentativitate in comunitatile locale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernul Ludovic Orban si-a angajat raspunderea pe alegerea primarilor in doua tururi, raspunzand astfel vointei cetatenilor care in proportie de circa 80 la suta sustin revenirea la modul traditional de alegere a primarilor, care a functionat pana in 2012.

PNL a militat constant pentru consolidarea democratiei, iar prin angajarea raspunderii pe alegerea primarilor in doua tururi Guvernul Orban arata ca este gata sa isi puna mandatul pe masa parlamentului pentru realizarea acestui obiectiv.

Revenirea la alegerea primarilor in doua tururi raspunde vointei majoritatii cetatenilor de a avea un vot reprezentativ si primari cu legitimitate. In vreme ce PSD vrea sa consolideze feudele baronilor pesedisti, PNL considera ca cetatenii au dreptul de a decide destinele comunitatii in care locuiesc.

Alegerea primarilor intr-un singur tur a permis ca in multe localitati o minoritate sa decida in locul majoritatii, o practica nedemocratica, reclamata frecvent de romani. Astfel, la alegerile din 2016, 30% dintre primari au fost alesi cu votul a mai putin de jumatate dintre cetatenii care s-au prezentat la urne, lucru care a afectat legitimitatea acestor primari.

Presedintele PNL Maramures, Ionel Bogdan, considera ca: ,,Alegerea primarilor in doua tururi de scrutin reprezinta revenirea la normalitate, la un sistem democratic sustinut si apreciat de catre cetateni. Le–am promis romanilor ca vom reveni la votul in doua tururi la alegerile locale si ne tinem promisiunea facuta. Depunerea unei motiuni de cenzura de catre PSD, dupa angajarea raspunderii guvernului pe alegerea primarilor in doua tururi, reprezinta o sfidare a vointei cetatenilor si o incercare disperata de conservare a puterii baronilor partidului din teritoriu.”

PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2