Alegeri: 437 sectii de votare in Maramures

Reclame home 1
Reclame home 1

La sedinta cu secretarii unitatilor administrativ-teritoriale desfasurata luni, 13 mai, in sistem de videoconferinta, au fost abordate probleme referitoare la masurile stabilite pentru organizarea si desfasurarea in bune conditii a procesului electoral din 26 mai, pentru alegerea membrilor din Romania in Parlamentul European si a referendumului national, se arata intr-un comunicat al Prefecturii Maramures.

Reprezentantul biroului judetean a Autoritatii Electorale Permanente, Doriana Nica, a precizat ca prin ordin al prefectului au fost stabilite 437 sectii de votare, respectiv, prin tragere la sorti au fost desemnati presedintii birourilor sectiilor de votare si a loctiitorilor acestora, constituite pentru alegerile europarlamentare si referendumul national.

Mariana Barbul, reprezentant Administratia Judeteana a Finantelor Publice Maramures, a prezentat modificarile legislative referitoare la prelungirea termenului de depunere a declaratiei unice, pana la data de 31 iulie a.c., si a solicitat secretarii unitatilor administrativ-teritoriale sa acorde sprijin contribuabililor care au domiciliul in raza UAT si unde nu exista unitate ANAF.

Prefectul Vasile Moldovan le-a solicitat secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale sa respecte prevederile legale referitoare la efectuarea lucrarilor de constructii, respectiv efectuarea de lucrarilor pentru consolidarea unor obiective, prin eliberarea autorizatiei de constructie, avizele/acordurile si punctul de vedere al autoritatii pentru protectia mediului, avizele/acordurile autoritatii competente in situatia executarii unor investiti sau lucrari in domeniul apelor de suprafata ori subteran.

”Recent, la producerea unor situatii de urgenta pe raza unor unitati administrativ-teritoriale, comisiile mixte au constatat ca imobilele au fost construite fara autorizatie de constructii, iar lucrarile de consolidare pentru stabilizarea unor versanti s-au efectuat, de asemenea, fara obtinerea avizelor/acordurilor/autorizatiilor prevazute de legislatia in vigoare. Imobilele afectate de alunecarile de teren nu pot beneficia de alocarea de fonduri pentru reabilitare, datorita efectuarii constructiilor fara autorizatiile prevazute de lege ”, a spus prefectul de Maramures.

Rodica Pop, sef Serviciul Verificarea Legalitatii, Aplicarea Actelor Normative si Contencios Administrativ le-a prezentat secretarilor unitatilor administrativ-teritoriale legislatia pentru desfasurarea procesului electoral din 26 mai, alegeri europarlamentare si referendumul national.

Scrutinul electoral se va desfasura in aceeasi sectie de votare, de asemenea, vor fi comunicate, in perioada urmatoare, locatia si programul stabilit pentru instruirea presedintilor si loctiitorilor birourilor sectiilor de votare, programul de distribuire a materialelor electorale in teritoriu (buletine de vot, stampile, timbre etc). O alta referire legislativa a vizat publicarea in Monitorul Oficial a Legii nr. 88/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr.393/2004 privind Statutul alesilor locali.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole