septembrie 19, 2021

Alegeri in Franta, in stare de urgenta: Francezii sunt nemultumiti de actuala clasa politica

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alegerile prezidentiale din Franta anului 2017 se desfasoara intr-un context deosebit: starea de urgenta este in vigoare de peste doi ani. Mai mult, candidata extremei drepte, Marine Le Pen, a avut o ascensiune formidabila care a trimis unde de soc nu numai in Franta ci si in Europa. Totul, pe fondul iesirii Marii Britanii din Uniunea Europeana, relateaza TVR1.

Scrutinul este foarte important pentru Franta si pentru Europa. Clasa politica din Hexagon este in degringolada.

Candidatul dreptei traditionale, Francois Fillon, este subiectul unor acuzatii de coruptie, stanga sustine un independent care vrea sa schimbe regulile jocului si sa creeze a Sasea Republica, Marine Le Pen ameninta sa intre in turul al doilea.

Starea de urgenta a intrat in al treilea an si va fi prelungita dupa 2017.

Nenumaratele sondaje de opinie au indicat cifre extrem de diferite si incerte si o singura concluzie: cel mai important segment al electoratului il reprezinta nehotaratii.

O alta noutate a campaniei electorale a fost prima si ultima emisiune televizata cu participarea tuturor candidatilor. O a doua emisiune de acest gen, planificata, a fost anulata pentru a nu mai da ocazia unor acuzatii care nu fac bine nimanui.

Victoria lui Donald Trump in Statele Unite, un politician atipic, cu un discurs populist si anti-sistem, sau declaratiile anti-europene si pro-Kremlin ale candidatei extremei-drepte, intregesc un context complicat al alegerilor prezidentiale franceze din 2017.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2