Alegeri parlamentare Maramureș: Măsuri de protecție pentru utilizarea urnei speciale

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

În ziua votării, echipa care transportă urna specială se va deplasa mai întâi la adresele solicitanților din alte cauze decât COVID-19, la unitățile sanitare non-COVID, la unitățile medico-sociale, aziluri de bătrâni, penitenciare și centre de reținere și arestare preventivă, informează Instituția Prefectului.

Echipa care transportă urna specială se va deplasa la unitățile sanitare COVID-19 și la adresele persoanelor izolate și carantinate numai după ce a asigurat exercitarea dreptului de vot de către categoriile de alegători mai sus menționate.

Membrii Biroului Electoral al Secției de Votare și personalul de pază care însoțesc urna specială trebuie să poarte mască și mănuși, ce trebuie schimbate sau dezinfectate cu o soluție dezinfectantă pe bază de alcool la părăsirea fiecărei incinte. Membrii BESV și personalul de pază care însoțesc urna specială nu vor intra în locuința în care se află alegătorul și vor realiza toate formalitățile la intrarea în aceasta, asigurând o distanță de minimum 1 metru față de alegător. Alegătorul care votează prin intermediul urnei speciale și celelalte persoane prezente în incintă vor purta obligatoriu mască.

Alegătorul își va dezinfecta mâinile înainte de preluarea buletinelor de vot și a ștampilei cu mențiunea ,,VOTAT”, își va înlătura pentru scurt timp masca spre a fi identificat și își va repoziționa masca acoperind nasul și gura. Alegătorii ale căror cereri de a vota prin intermediul urnei speciale au fost aprobate pot vota numai în baza unui act de identitate. La ora 21.00, președintele BESV declară votarea încheiată și dispune închiderea localului de vot. Doi membri desemnați de BESV, din cadrul acestuia, verifică la ora 21.00 dacă în afara sediului secției de votare se află alegători care așteaptă să își exercite dreptul de vot și constată și monitorizează ordinea în care aceștia au acces în localul de vot.

Alegătorii care la ora 21.00 se află la sediul secției de votare, precum și cei care se află la rând în afara sediului secției de votare pentru a intra în localul de vot pot să își exercite dreptul de vot. Alegătorii aflați în situațiile mai sus menționate pot vota până cel mult la ora 23.59. La ora 21.00, urna specială trebuie să se afle în localul secției de vot.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *