Alegeri prezidentiale 2019. AEP a aprobat infiintarea a 444 sectii de votare in strainatate

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Autoritatea Electorala Permanenta a aprobat infiintarea a 444 de sectii de votare in strainatate pentru alegerile prezidentiale din Romania, anunta institutia intr-un comunicat de presa.

„Autoritatea Electorala Permanenta a aprobat, prin Hotararea nr. 35/2019, propunerile misiunilor diplomatice si oficiilor consulare privind sediile a 444 de sectii de votare din strainatate la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2019, transmise de Ministerul Afacerilor Externe in data de 3 octombrie 2019. (…) Potrivit acestei hotarari, Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice si oficiile consulare vor lua masurile necesare, potrivit legii, pentru asigurarea conditiilor logistice minimale pentru desfasurarea votarii in sectiile de votare prevazute in anexa, precum si pentru aducerea la cunostinta alegatorilor din strainatate a sediilor acestora”, arata AEP, in comunicatul citat de Mediafax.

Totodata, in hotararea aprobata de AEP se precizeaza ca ministerul de Externe si ambasadorii vor asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea presedintilor.

„De asemenea, hotararea mentionata stabileste ca Ministerul Afacerilor Externe, misiunile diplomatice si oficiile consulare vor lua masurile necesare pentru a asigura comunicarea proceselor-verbale privind desemnarea presedintilor si loctiitorilor birourilor electorale ale sectiilor de votare prevazute in anexa, catre Autoritatea Electorala Permanenta, biroul electoral pentru sectiile de votare din strainatate, precum si catre formatiunile politice care participa la alegerile pentru Presedintele Romaniei din anul 2019, de indata ce au fost intocmite”, se mai arata in comunicatul de presa, relateaza Digi24.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *