ALERTĂ – Grup de ucraineni, rătăciți prin munții din Maramureș. Acum sunt căutați de toată lumea

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alertă în această seară în zona Poienile de sub Munte, după ce un grup de ucraineni s-a rătăcit în munții din zonă. Mai mult, se pare că unul dintre ucraineni ar avea deja probleme de sănătate din cauza frigului.

„În cursul acestei seri, în jurul orei 18.00, dispeceratul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației a fost informat de către operatorul 112 din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Maramureș că un grup de patru cetățeni ucraineni s-au rătăcit într-o zonă muntoasă din aria de responsabilitate a Sectorului Poliției de Frontieră Poienile de Sub Munte.

De asemenea, în apelul telefonic a fost precizat faptul că una dintre persoane suferă de hipotermie.A fost informat Serviciul Public Salvamont Borșa despre acest eveniment, iar căutarea persoanelor posibil rătăcite este continuată, în sistem integrat, de către polițiștii de frontieră maramureșeni din cadrul SPF Poienile de Sub Munte, salvamontiști și persoane de sprijin din zonă. Trebuie să precizăm că zona este foarte greu accesibilă, căutarea se face în condiții de iarnă (stratul de zăpadă fiind de aproximativ 50-70 de cm), dar forțele angrenate în activitatea de căutare depun toate eforturile pentru găsirea cetățenilor ucraineni”, arată ITPF Sighetu Marmației.

Din cate se știe va fi folosită și o dronă în căutarea acestui grup.

ACTUALIZARE

Este vorba de 3 bărbați și o femeie cu varste între 30 și 32 ani, care, potrivit Salvamont Maramureș, au trecut azi dimineață frontiera din Ucraina spre Romania blocandu-se din cauza condițiilor meteo și a terenului extrem de dificil in partea muntoasă a zonei Poienile de Sub Munte.
„Nu se poate comunica cu cei 4, dar apelanta care a sunat la 112 în această seara și care a ținut legătura cu un aparținător al celor 4 ne-a transmis ca una dintre persoane nu mai comunica iar ceilalti se plang ca le e foarte frig si implora sa fie ajutati ! În zona pe care am identificat-o altitudinea este de peste 1600 metri, a nins în ultimele zile, zapada este aproximativ de 60-80 cm, iar traseul pană în locul in care au fost confirmate telefonic de către apelanta coordonatele celor 4 este de aproximativ 7-8 ore de mers cu echipamentele din dotare.
Echipa de prim răspuns a SPJ Salvamont Maramureș formată din 6 salvatori montani echipați pentru condiții de iarnă s-a deplasat cu autospeciala din dotare pană unde este acces urmand ca ulterior sa porneasca pe munte pe un traseu extrem de dificil si ca relief si ca timp de parcurs. O altă echipă a SPJ Salvamont Maramureș formată din încă 6 salvatori montani se pregătește să pornească ca suport al primei echipe, ultimii urmand să se poziționeze în locul in care prima echipa va lasa autospeciala de intervenție pentru a urca pe munte, iar de acolo vor incerca să stabilească comunicații cu prima echipă pentru extragerea celor 4 cetățeni ucrainieni din munte în noaptea asta.
Din pacate in zona nu exista semnal telefonic deloc iar zona datorita reliefului ne ofera un semnal slab si pe statiile pe care le avem in dotare”, arata Salvamont Maramureș.

Vom reveni

Dragoș HOJDA

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole