UPDATE – ALERTA IN BAIA MARE: Miros puternic de gaz la mai multe blocuri

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE: Redam punctul de vedere emis de catre E ON Gaz:

Miros de mercaptan in municipiul Baia Mare

Astazi, 14 mai a.c., la dispeceratul Delgaz Grid au fost inregistrate mai multe sesizari din partea consumatorilor din municipiul Baia Mare privind prezenta mirosului de gaz (mercaptan) preponderent in zona Granicerilor-Marasesti.

Odorizarea gazelor naturale (introducerea mercaptanului in gazele naturale) este o masura de siguranta obligatorie in distributia gazelor naturale catre consumatori, pentru a putea face perceptibila prin miros prezenta accidentala a gazelor naturale. Operatiunea de odorizare este efectuata de catre Transgaz, operatorul sistemului national de transport al gazelor naturale.

Conform informatiilor pe care le detinem la acest moment, mirosul puternic de gaz (mercaptan) a fost cauzat de manevrele efectuate de Transgaz la instalatia de odorizare din Baia Mare cand, in urma unei defectiuni, a fost introdusa accidental in reteaua de distributie o cantitate mai mare de etilmercaptan decat in mod obisnuit.

In urma sesizarilor inregistrate, compania Delgaz Grid a suplimentat numarul echipelor pentru efectuarea verificarilor necesare in teren si a luat masurile care se impun pentru functionarea sistemului de distributie in conditii de siguranta.

In cazul in care simt miros specific de gaz, consumatorii sunt rugati sa anunte imediat dispeceratul de urgenta al companiei la unul dintre numerele de telefon: 0800.800.928 sau 0265.200.928.

Departament Comunicare Corporatista

In ultima ora dispeceratul ISU Maramures a primit apeluri, prin intermediul 112, unde persoane de pe intreaga raza a municipiului Baia Mare anunta faptul ca in apartamente sau pe casa scarii se simte un miros puternic de gaz.

“Cetatenii sunt sfatuiti sa nu intre in panica, sa deschida larg ferestrele si usile pt aerisire, sa nu verifice cu flacara instalatiile degaz.

De asemenea, cetatenii sunt rugati sa apeleze dispeceratul distribuitorului de gaz 0800800928. Pe aceasta cale va anuntam ca echipele distribuitorului de gaz sunt pe teren pentru a remedia situatia”, se arata intr-un anunt al ISU Maramures.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

3 Comments

 1. Iugas

  O scuza, ceva, pentru panica creata?
  La cum au bulit-o mi se pare ca trebuia alt ton in comunicat.
  Asa cand consumatorul e captiv-furnizorul face ce vrea, cum vrea, cand vrea, fara repercursiuni.

  Reply
 2. Iugas

  Da, merci, ce sa zic? Asa se intampla cand folosesti cuvinte..nu prea uzuale..
  Despre subiectul articolului ce spuneti? Cum e la delgaz?

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2