ALERTĂ METEO – Vin ploi puternice peste Maramureș în acest weekend

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Administrația Națională de Meteorologie a emis o Informare meteo care va intra în vigoare azi, la ora 12 și care este valabilă pană sambătă, 2 aprilie, ora 21.00. Pe parcursul nopții care urmează, zilei de maine și poimaine așteptăm ploi moderate cantitativ, intensificări temporare ale vântului, respectiv manifestări de instabilitate atmosferică. Județul Maeamureș va intra de la ora 18.00 sub incidența unui cod galben de ploi abundente și intensificări ale vantului. 
Potrivit ANM, în cea mai mare parte a țării va ploua mai ales sub formă de aversă, iar în intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20…40 l/mp. Vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 45…55 km/h, joi (31 martie) în vestul și sud-estul teritoriului, apoi și în celelalte regiuni. La munte, la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 80 km/h. În prima zi a lunii aprilie vremea va deveni instabilă, vor fi descărcări electrice, iar în regiunile sudice posibil și vijelii.
Meteorologii anunță că începând de sâmbătă (2 aprilie), vremea se va răci treptat, iar din dimineața zilei de duminică (3 aprilie), în jumătatea de nord a teritoriului vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, iar la munte va ninge. Intervalul de de valabilitate al codului galben de vreme rea este 31 martie, ora 18 – 2 aprilie, ora 21, fenomenele vizate fiind cantități de apă însemnate și intensificări ale vântului. În intervalul menționat, în jumătatea de vest a Carpaților Meridionali, precum și în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali va ploua însemnat cantitativ și se vor acumula 50…70 l/mp, determinând topirea stratului de zăpadă. Local în Banat și Maramureș cantitățile de apă vor depăși 30…40 l/mp. ANM subliniază că temporar vântul va avea intensificări în Dobrogea și în estul Munteniei, cu rafale de 55…65 km/h și izolat peste 70…75 km/h.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole