UPDATE – ALERTA: Turist polonez atacat de urs, in Maramures. S-a adapostit intr-o baraca (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

UPDATE 2 – Salvamont Maramures: „Salvamontistii maramureseni, formatia de prim raspuns din Viseu a ajuns la baraca in care se afla turistul. Turistul polonez a fost gasit si este in regula.

A avut noroc ca baraca in care se adapostise era destul de solida fiindca asa cum le spusese salvatorilor ursoaica a dat tarcoale pana in momentul in care au ajuns salvamontistii. Accesul a fost facut cu masina Salvamont.

Dintr-un moment in altul acestia vor porni si il vor cobori pe turistul polonez pana la o locatie sigura (pensiune)… Interventie incheiata cu succes”.

UPDATE – Salvamont Maramures: „Zona in care presupunem ca se afla turistul polonez conform informatiilor primite este aproape de Vf. Posiusiu… dinspre Pasul Setref”.

In cursul serii de luni, 16 septembrie, un turist polonez a fost atacat de o ursoaica cu pui, fara a fi insa ranit.

Barbatul s-a adapostit intr-o baraca parasita si a solicitat ajutor prin 112. O echipa de salvamontisti a plecat in zona unde se afla acesta.

„Turist polonez care se deplasa pe banda rosie si a trecut de Pasul Setref spre Muntii Rodnei a fost atacat de ursoaica cu pui fara a fi insa ranit. S-a adapostit la o baraca parasita si a solicitat prin 112 ajutor.

In acest moment echipa de prim raspuns a Salvamont Maramures formatia Viseu a pornit spre zona in care se afla turistul.

Situatia e destul de delicata fiind vorba ursoaica cu pui agresiva iar in acest caz fiind vorba de siguranta salvatorilor deplasarea ar trebui sa se faca doar cu masini. Nu stim inca daca zona permite accesul masinilor pana la turist.

In contextul in care va fi necesara deplasarea pe jos situatia devine complicata atat pentru turist cat si pentru salvatori si cu siguranta vom solicita sprijin suplimentar”, se arata intr-o postare pe pagina de Facebook Salvamont Maramures.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2