Alesii judeteni au votat pentru finantarea nerambursabila a programelor, proiectelor si actiunilor culturale

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

La ultima sedinta a Consiliului Judetean Maramures, alesii judeteni au votat pentru repartizarea pe destinatii a sumei aprobate din bugetul propriu al judetului Maramures, pe anul 2019, pentru finantarea nerambursabila a programelor, proiectelor si actiunilor culturale, aceasta finantare constituind o preocupare constanta a autoritatilor administratiei publice locale.

In anul 2018, printr-o linie de finantare distincta, Consiliul Judetean Maramures a finantat din bugetul judetului programe, proiecte si actiuni dedicate ”Centenarului Romaniei”.

Pentru anul 2019, seful administratiei judetene a propus repartizarea sumelor alocate pe patru destinatii distincte. Astfel, 725 mii lei au fost alocati ca si finantare nerambursabila din bugetul judetului a programelor, proiectelor si actiunilor culturale selectate in baza Ghidului solicitantului, 750 mii lei reprezinta finantarea programelor si actiunilor cultural-prioritare ale Judetului Maramures si 900 mii lei s-au acordat pentru finantarea programelor si actiunilor cultural cultural-educationale ale unitatilor administrativ-teritoriale. Din suma totala alocata pentru finantarea nerambursabila a proiectelor culturale se constituie un fond de 5% pentru finantarea nevoilor culturale de urgenta.

Alocarea sumelor pentru actiunile prevazute mai sus se va face pe baza propunerilor Comisiei de invatamant, cultura, culte si patrimoniul cultural, prin hotarari ale Consiliului Judetean Maramures.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole