Alexandru Hoban, candidat ALDE pentru Consiliul Local Baia Mare: „Tinerii trebuie sprijiniti sa porneasca afaceri pe cont propriu”

Reclame home 1
Reclame home 1

Ziar-Alex-Hoban (1)Am 25 de ani si am decis sa ma implic activ in politica si in administratie. Nu pot sa raman pasiv cand vad tineri asemeni mie care nu sunt sprijiniti sa demareze o afacere, care nu au alta optiune dupa absolvirea unei forme de invatamant decat sa-si intocmeasca dosarul pentru somaj sau sa apeleze la mila parintilor pentru a-i intretine.
Municipiul Baia Mare detine spatii dar si terenuri pe care ar putea sa le concesioneze tinerilor sub 35 de ani care doresc sa construiasca sau sa porneasca o afacere. Terenurile sau spatiile ar putea sa fie inchiriate la un pret modic, in schimb antreprenorii ar trebuie sa nu schimbe destinatia spatiului sau a terenului pentru minimum cinci ani. Astfel, municipalitatea ar castiga prin valorificarea terenului sau a spatiului, s-ar crea noi locuri de munca si s-ar aduce taxe si impozite la Bugetul local.

In municipiu nu exista in acest moment un Incubator de afaceri, un loc in care cei ca si mine pot sa vina, sa-si expuna idea de afacere si de unde pot obtine sprijin pentru implementare. Un Incubator de afaceri ar fi benefic pentru toti baimarenii pentru ca multi dintre locuitorii orasului au idei bune care ar putea fi transformate in afaceri de succes dar care nu au curajul si nici nu stiu unde sa mearga pentru a obtine consultanta si, mai mult, nici nu stiu pasii pe care trebuie sa-i urmeze pentru a demara afacerea.

Statul roman sprijina insertia tinerilor absolventi pe piata muncii prin stimulente financiare si la fel stau lucrurile si in cazul demararii unei afaceri. Tinerii insa, in marea lor majoritate nu stiu de aceste inlesniri. Propun parteneriate intre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures sau firme de consultanta si unitatile de invatamant din oras. Ar trebui stabilite intalniri periodice cu tinerii in cadrul carora sa li se explice legislatia, stimulentele de care pot beneficia, in general sa li se raspunda la intrebari.

In acest moment pentru tinerii baimareni se organizeaza sporadic cate o bursa a locurilor de munca, bursa la care de obicei se prezinta cativa agenti economici dar care cauta tineri cu studii medii.

Trebuie sa aducem la aceste intalniri si firme mari, din afara orasului pentru ca sunt multe societati care accepta si joburile la distanta, astfel ca tinerii ar munci dar ar ramane „acasa” iar banii castigati i-ar cheltui tot in oras.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

5 Comments

  1. Pop

    Povesti.A fost un incubator de afaceri de care au profitat niste smecheri.Erau spatii de birouri,cine naiba venea la biroul tau de pe Melodiei? CCI MM are spatii libere,dar ce afacere trebuie sa ai sa-ti permiti un birou si ala la etajul VII ? In rest chiriile au ajuns foarte mici iar in tot orasul sunt sute de spatii goale in care nu se instalează nimeni deoarece nu mai merge nimic.Daca deschizi te haituiesc toti si vei castiga mai putin decât un zilier in Vest.Mai bine te duci ospatar pe vase de croaziera sau asistent medical in Vest.Au dat chix afaceristi de prestigiu din oras si poate 1% din tineri au sanse sa reuseasca in rest ceilalti vor termina pe lista rusinii.Tu esti cumva feciorul lui Hoban de la Rivulus? Daca da,nu da povete pentru tineri ca macane.Prietenii stiu si de ce.Nu au sansa ta.

    Reply
  2. Alex

    Nu are nicio legatura cu Hoban afaceristul. Il cunosc personal si e un tanar destept, cu foarte mult potential. De ce puneti jos fiecare persoana care doreste SCHIMBAREA in tara?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole