Alexandru Rafila: cam 20% dintre români au trecut deja prin infecție

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Senatorul PSD, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că în opinia sa circa 20% dintre români au trecut deja prin infecție.

Declarația a fost făcută în contextul disputei privind numărul real de infectări.

Ministrul Vlad Voiculescu s-a opus relaxării măsurilor în Municipiul București pe motiv că datele despre testele efectuate și numărul de cazuri nu reflectă realitatea, iar redeschiderea școlilor ar fi în pericol dacă rată de infectare va crește.

Alexandru Rafila a declarat că Ministrul Sănătății este chiar cel care ar trebui să cunoască datele respective:

„Ministrul Sănătății nu înțeleg de ce pune la îndoială datele. Dansul are toate pârghiile că să nu le mai pună la îndoială și mai ales că să nu ne mai pună pe noi la îndoială. Coordonează întreagă activitatea legată de stare și cred că deja era suficient timp că aceste lucruri să devină funcționale de la instalarea noului Guvern.

Această lamentare nu are niciun fel de legătură cu realitatea, pentru că realitatea aceasta este: Dânsul are pârghiile necesare să organizeze în așa fel activitatea încât să putem, într-o săptămâna sau două, să avem o radiografie fidelă a situației epidemiologice din țară”, a mai spus Rafila la Antena 3.

Secretarul de stat, Raed Arafat, a afirmat vineri că există într-adevăr cazuri care nu se raportează, dat fiind că există persoane care fac teste antigenice acasă, sunt pozitivi și rămân acasă.

Arafat a spus că rata de pozitivare e la un nivel mai mic decât înainte, și că în România se realizează în prezent circa 30.000 de teste PCR.

”Sunt indicatori care sunt foarte buni pentru a urmări situația: ocuparea paturilor de ATI. A rămas pe un platou și are o scădere. Are o scădere lentă, dar e o scădere. Locurile intermediare din spitale – în scădere. Situația nu e atât de rea, că e plin de cazuri de care nu știm. trebuia să se vadă pe locurile de ATI și în spitale. Da, există cazuri de care nu știm, dar situația la acest moment situația e încă sub control. Tulpina nouă poate oricând să preia controlul și să crească din nou vertiginos infectările”, a mai spus Raed Arafat.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *