Alexis Tsipras: Grecia “nu este o tara de lenesi” care cer bani

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tsipras8Liderul partidului stangii radicale Syriza, Alexis Tsipras, si-a prezentat duminica noapte, la Salonic (nord), al doilea oras ca marime al Greciei, noul program electoral prin care urmareste ‘liberalizarea progresiva’ de austeritate, scrie in editia electronica de luni cotidianul spaniol ABC citat de Agerpres.

‘Multi incearca sa acrediteze ideea ca singurul lucru pe care il vom decide la alegeri este modul de gestionare al acordului (cu creditorii internationali ai Greciei) pe care multi il prezinta ca fiind ceva gata incheiat. Este cea mai mare minciuna’, a avertizat Tsipras, citat de EFE.

Fostul premier elen a insistat ca la alegerile anticipate din 20 septembrie cetatenii trebuie sa decida ‘daca se intorc la coruptie si clientelism sau daca vor continua lupta inceputa in ianuarie’. Tsipras a facut un bilant al realizarilor pe anul trecut si a amintit ca a ajutat companiile aflate in dificultate, i-a ajutat pe someri, oferindu-le programe de reconversie profesionala, si ca a continuat lupta impotriva evaziunii fiscale.

Alexis Tsipras s-a declarat satisfacut ca ‘tara noastra nu mai este paria Europei, tara de lenesi care cer bani, ci poporul care cere ceea ce i se cuvine si care vrea sa schimbe Europa’. Fostul premier elen a insistat ca acum, pentru prima data, a fost pusa sub semnul intrebarii politica de austeritate germana si si-a prezentat noul program, cladit pe masuri economice menite sa readuca lichiditatile si investitiile in economia greaca. Tsipras a vorbit si despre noile masuri sociale (de la transport public gratuit pentru someri si pana la furnizarea de hrana in scoli, cu ajutorul Bisericii ortodoxe elene) si a promis crearea de noi locuri de munca, in special pentru tineri.

In ceea ce priveste sistemul sanitar, Tsipras a promis sa garanteze ‘accesul universal’ la serviciile medicale. ‘Vom introduce un card electronic pentru toti cetatenii si furnizorii de servicii de sanatate si vom reduce coruptia si risipa de bani’, a spus Tsipras. Referitor la sistemul de invatamant, fostul premier a spus ca Grecia ‘are nevoie de o reforma progresista in toate sectoarele’ si a insistat ca va avea loc ‘o schimbare in programele scolare’, fara a preciza insa la ce anume se refera.

Liderul Syriza a insistat ca reducerea datoriei publice a Greciei se afla pe masa negocierilor cu creditorii tarii si ca poporul elen va trebui sa decida la 20 septembrie care este persoana cea mai indreptatita sa conduca tara de acum incolo. ‘Am castigat multe lupte si cine ar fi putut s-o faca mai bine decat noi sa vina si sa ne povesteasca’, a mai spus el.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2