Alexis Tsipras ‘nu mai mananca si nu mai doarme’, spune ingrijorata mama sa

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Alexis-TsiprasPremierul grec, Alexis Tsipras, care a fost nevoit sa faca recent compromisuri majore pentru a evita iesirea tarii sale din zona euro, a ajuns sa nu mai manance si nici sa doarma suficient, a declarat ingrijorata mama sa unei publicatii locale, consemneaza sambata AFP citata de Agepres.

‘In ultima vreme, Alexis nu mai mananca, nu mai doarme, dar nu are de ales, pentru ca are o datorie de indeplinit fata de poporul care i-a acordat increderea’, spune mama sa, Aristi Tsipras — in varsta de 73 de ani — intr-un interviu acordat saptamanalului Parapolitika.

‘Il vad foarte rar. De la aeroport merge direct la parlament. Nu are timp nici macar sa-si vada copiii, deci cum ar mai putea sa ma vada si pe mine?’, continua mama sa. Dar ‘atunci cand vorbim ii spun sa faca tot ce poate mai bine pentru tara si sa aiba grija de el, iar el imi raspunde sa nu-mi fac griji, pentru ca totul va fi bine’, spune ea mai departe.

Tanarul premier grec, in varsta de 40 de ani, a trecut prin cateva saptamani extrem de dificile, el fiind nevoit sa infrunte deopotriva intransigenta partenerilor din zona euro cat si aripa ostila din propriul sau partid (Syriza, stanga radicala), mai multi membri ai formatiunii acuzandu-l ca a ‘capitulat’ in fata creditorilor internationali si ca a facut acestora numeroase concesii pentru a incheia un nou acord de asistenta financiara.

Prin acest acord Grecia a acceptat noi masuri de austeritate, desi populatia s-a pronuntat la referendumul de pe 5 iulie impotriva austeritatii. La sedinta de joi a parlamentului, convocata pentru a aproba acordul, Tsipras a parut vizibil obosit, in timpul dezbaterilor sprijinindu-si fruntea cu mana. El a spus in fata deputatilor greci ca nu crede in textul pe care l-a semnat, dar il va aplica pentru a evita un ‘dezastru’.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2