Alianta 2020 USR PLUS va promova in Parlamentul European masuri in sprijinul antreprenorilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Sprijinirea mediului de afaceri printr-un pachet de masuri la nivelul intregii Uniuni Europene este unul dintre obiectivele principale ale Aliantei 2020 USR PLUS in Parlamentul European. Sustinerea initiativei private, alaturi de promovarea conceptului de responsabilitate sociala in activitatea de antreprenoriat, precum si derularea unor programe de educatie antreprenoriala sunt tinte importante ale Aliantei 2020 USR PLUS.

Alianta doreste sa promoveze masuri la nivelul Uniunii Europene prin care companiile sa aiba acces la finantare pe scara larga de tipul fondurilor de investitii cu capital de risc, care sa sustina dezvoltarea de start-up-uri. Propunem un cadru normativ la nivel european pentru incurajarea finantarilor alternative – crowdfunding, business angels etc. Astfel, prin noile reglementari ne angajam sa reducem decalajele dintre Romania si tarile din regiune in ceea ce priveste utilizarea pietelor financiare pentru finantarea afacerilor.

Sprijinim, de asemenea, programe de tip Diaspora Start Up, program co-finantat de UE, ce va sustine romanii care vor sa investeasca in afaceri in tara.

Alianta 2020 USR PLUS doreste sa initieze programe de stimulare a crearii de IMM-uri si de sustinere a afacerilor de familie cu sprijinul fondurilor UE, prin granturi pe principiul co-finantarii 1 la 1 (stat / antreprenor). Sustinem programe de internationalizare a afacerilor (piete terte) conduse de antreprenorii romani si din regiune, realizate in colaborare cu institutiile UE si cu sprijinirea agentiei de export (Invest Romania).

Propunem introducerea de bune practici europene pentru digitalizarea si simplificarea procedurilor de inregistrare si administrare a firmelor, inclusiv prin folosirea tehnologiei blockchain pentru Registrul Comertului.

Pe de alta parte, Alianta 2020 USR PLUS se angajeaza sa promoveze si sa sustina la nivel european antreprenoriatul social.

Sustinem integrarea conceptelor de responsabilitate sociala (CSR) in activitatea de antreprenoriat, la nivel national si UE, inca din faza de start-up a afacerilor.

Propunem programe de educatie antreprenoriala a tinerilor, cu co-finantare din fonduri UE, care sa pregateasca viitoarele generatii de antreprenori responsabili inca de pe bancile scolii.

Alianta 2020 USR PLUS sustine crearea de structuri de sprijin a afacerilor (acceleratoare / incubatoare) si a infrastructurii de afaceri (parcuri industriale), cu suportul fondurilor europene, mai ales in regiunile cu investitii reduse.

Sprijinim dezvoltarea de centre regionale de formare si competente ca infrastructuri deschise de formare de competente pentru sectorul privat.

Vrem sa atragem investitii straine prin promovarea la nivel regional si international a avantajelor dezvoltarii de afaceri in Romania, consolidand reteaua externa a agentiei de export (Invest Romania).

Intra pe www.usrplus.ro si afla obiectivele noastre pentru Romania. Pe 26 mai voteaza Alianta 2020 USR PLUS, pozitia 2 pe buletinul de vot!

Acest material a fost comandat de partidul Uniunea Salvati Romania (parte a aliantei electorale “Alianta 2020 USR PLUS”) si realizat de operatorul economic Atelierul de Internet SRL. Cod unic de identificare: 41190006

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *