septembrie 28, 2021

“Alianta pentru clima” a statelor New York, California si Washington

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Guvernatorii democrati ai statelor New York, California si Washington au anuntat joi ca formeaza o “alianta pentru clima”, dupa decizia presedintelui Donald Trump de a se retrage din Acordul de la Paris, scrie AFP, relatat de AGERPRES.

Cele trei state, care reprezinta aproape o cincime din populatia SUA si peste o cincime din PIB american, “sunt hotarate sa atinga obiectivul american de reducere cu 26% pana la 28% a emisiilor de gaze cu efect de sera” in raport cu 2005, a subliniat guvernatorul de New York, Andrew Cuomo, intr-un comunicat.

“Decizia periculoasa a Casei Albe de a se retrage din Acordul de la Paris are repercusiuni dramatice nu doar pentru Statele Unite, ci si pentru planeta. Aceasta administratie abandoneaza rolul sau de lider si se pune in situatie pasiva in raport cu alte tari in lupta impotriva schimbarilor climatice”, a acuzat el.

“Presedintele a spus deja ca schimbarile climatice sunt o gluma, ceea ce este exact contrariul celor sustinute de toti oamenii de stiinta si de opinia internationala”, a afirmat la randul sau guvernatorul Californiei, Jerry Brown, citat in acelasi comunicat.

“A nega realitatea nu este o strategie, nici pentru America, nici pentru nimeni. Daca presedintele se arata indiferent in legatura cu aceasta activitate umana fundamentala, atunci California si celelalte state trebuie sa preia conducerea”, a adaugat el.

“Sunt mandru sa ma asociez celorlalti guvernatori pentru ca lipsa de actiune a Washingtonului sa dea peste o actiune ferma din partea statelor”, a indicat la randul sau guvernatorul de Washington, Jay Inslee.

Alianta lor urmeaza sa serveasca drept “forum pentru a sustine si consolida programele existente impotriva schimbarilor climatice, a promova schimbul de informatii si cele mai bune practici si a pune in aplicare noi programe de reducere a emisiilor de carbon venind din toate sectoarele economice”, potrivit comunicatului.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2