Alimente care trebuie ignorate cand foamea este prea mare

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

mancarePublicatia Huffington Post dezvaluie lista celor mai neindicate optiuni atunci cand foamea este prea mare. Tot asa cum nu este bine sa se faca cumparaturi cu stomacul gol, tot asa expertii afirma ca nu este bine ca foamea intensa sa fie potolita cu anumite alimente, scrie 7sur7.be.

Nerecomandata este o mancare condimentata. “Daca nu aveti nimic in stomac, nimic nu va impiedica alimentele condimentate sa intre in contact cu mucoasa si acest lucru poate provoca iritatii”, arata gastrologul Lisa Ganjhu. Este preferabil sa se evite orice fel de mancare cu piper, ardei iute sau cu sosuri prea picante.

Nu ar trebui consumate nici fructe singure. Consumul unui mar sau al unei banane, fara nimic altceva alaturi, nu este recomandat, potrivit unei dieteticiene. Este preferabil zaharului din bomboane si biscuiti, insa trebuie adaugate proteine la fructe, cum ar fi nuci sau branza de vaci.

Trebuie evitate si pachetele de chipsuri sau cracker, problema fiind ca cine mananca astfel de snacksuri nu se poate opri. Aceste alimente sunt foarte sarate si se digereaza rapid. O specialista in nutritie recomanda pregatirea unui sandwich adevarat, de exemplu cu file de curcan si paine completa.

Portocalele, menta, cafeina si sosul tomat fac stomacul sa produca acid, consumatorii riscand sa se aleaga cu iritatii si inflamatii. Cei care sufera de gastrita nu ar trebui sa bea cafea.

Desi sushi este cunoscut ca o mancare sanatoasa, orezul alb nu contine destule fibre, iar sosul soia este prea sarat. “Imediat va aparea setea, iar creierul confunda setea si foamea, asa incat consumul de alimente creste, desi un pahar de apa ar fi suficient”, arata Huffington Post, preluat de 7sur7.be.

Ultima capcana enuntata este consumul de alcool pe stomacul gol. Cine procedeaza asa se imbata mai repede, iar alcoolul baut duce la scaderea nivelului de leptina, hormonul care transmite la creier starea de satietate.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *