Alimente miracol de primavara

Reclame home 1
Reclame home 1

spanacUrzicile, stevia, spanacul, loboda sau leurda au reale puteri terapeutice asupra organismului privat de cateva luni de soare si hrana vie, explica, pentru AGERPRES, nutritionistul Lygia Alexandrescu.

„Spanacul este o planta din familia amarantaceelor si a fost cultivata pentru prima oara in Asia de sud-vest. Inca din copilarie am fost cu totii admiratori ai lui Popeye Marinarul si ne-am straduit sa mancam spanac doar ca sa fim la fel de puternici ca el.

Si puterea acestui personaj de desen animat venea din cantitatea mare de fier pe care o contine spanacul. Intre noi fie vorba, in anii ’30 s-a publicat o statistica eronata privind alimentele cele mai bogata in fier. Astfel, pentru spanac s-a raportat o cantitate de fier de 10 ori mai mare decat in realitate. Asta nu il face mai putin valoros din punct de vedere nutritiv.

Spanacul contine fier, calciu, clorofila, beta-caroten (necesar pentru formarea vitaminei A), vitamina C, B6, sodiu si potasiu”, sustine nutritionistul.

Integral pe AGERPRES

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole