Alimentele proaspete, preferatele romanilor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Alimentele proaspete sunt prezente in doua din trei cosuri si reprezinta 38% din totalul cheltuielilor romanilor dedicate consumului casnic pentru produse de larg consum, se arata intr-un studiu al GfK, remis, miercuri, AGERPRES.

Cel mai des, in cosul de cumparaturi al romanilor se regasesc painea, legumele si fructele. Produsele pe care romanii cheltuiesc cei mai multi bani de-a lungul unui an sunt carnea, legumele si mezelurile.

Romanii prefera sa-si cumpere produse alimentare proaspete din magazinele de comert traditional, segment care acopera 60% din valoarea totala a acestei piete. Orientarea catre comertul traditional este influentata in special de produse precum legumele, painea, pestele si produsele de cofetarie care sunt cumparate intr-o proportie mai mare din magazinele specializate, brutarii, patiserii sau piete.

In schimb, mezelurile si carnea de pui sunt achizitionate aproape in mod egal din cele doua formate de comert — modern si traditional. Ca si in cazul majoritatii produselor de larg consum, hypermarketul detine suprematia intre formatele comertului modern atunci cand vine vorba despre achizitionarea de alimente proaspete.

‘Observam o deschidere mai mare a cumparatorilor de a-si procura produse proaspete din acest format de retail. Aproximativ trei sferturi dintre cumparatorii care intra intr-un hypermarket pun in cos fructe si legume, comparativ cu doar 60% dintre clientii supermarketurilor si ai discounterilor’, spune Raluca Raschip, consumer goods &retail director GfK Romania.

Studiul are la baza informatii obtinute prin monitorizarea consumului casnic la nivelul intregului an 2013. Cercetarea de tip “Panel de Consumatori’ a GfK Romania este realizata pe un esantion de 3.000 gospodarii, reprezentativ la nivel national, prin scanarea codurilor de bare ale produselor de larg consum.

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *