Alina Gorghiu: Romania are nevoie de un acord innoit cu FMI, BM si CE

Reclame home 1
Reclame home 1

alina-gorghiuRomania are nevoie de un acord innoit cu FMI, BM si CE pentru ca ofera garantia ramanerii in parametri economici stabili, a afirmat luni copresedintele PNL, Alina Gorghiu, scrie Agerpres.

„Pozitia PNL, discutata astazi in sedinta Biroului Politic, este ca Romania are nevoie de acest acord innoit cu FMI, BM si CE pentru ca acest lucru nu ne ofera doar fonduri europene suplimentare si dobanzi reduse la imprumuturi, ne ofera si garantia ca vom ramane in parametri economici stabili, creste increderea investitorilor.

De la inceputul anului am vazut un comportament public oscilant venit din partea primului-ministru, ba n-avem nevoie de acord, ba nu se va innoi, ba exista posibilitatea sa-l prelungim”, a afirmat, luni, Alina Gorghiu, la Palatul Parlamentului, dupa sedinta Biroului Politic National al PNL.

Ea a explicat ca nu stie ce se va intampla cu acordul, acesta urmand sa expire in luna septembrie.

„In acest moment ii solicitam lui Ponta sau lui Dragnea, ca nu mai stim cine se raporteaza ca sef la PSD, sa ne spuna daca Guvernul Romaniei a demarat negocieri cu FMI pentru prelungirea acordului, in ce etapa sunt, daca le-au demarat si daca nu s-a intamplat absolut nimic ii cerem sa demareze negocierea unui nou acord cu toate aceste institutii pentru mentinerea stabilitatii economice in Romania. Lipsa acestuia, asa cum spun specialistii, ar putea avea anumite efecte, nu tocmai favorabile, asupra situatiei economice a Romaniei, se fac calcule de pierderea aproximativ a doua miliarde de euro din fondurile europene si cresterea costurilor de finantare a imprumuturilor daca acest acord nu va fi semnat”, a adaugat Gorghiu.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole