Alo, Europa! Colonie corupta, cautam vistiernic in tara talharilor

Reclame home 1
Reclame home 1

Radu-Mazare

Siderat, il aud ieri la televizor pe VV Ponta, inca premier al Romaniei coloniale, ca nimeni nu se vrea vistiernic in sfatul domnesc. Bine ca mai are tara paharnic, comis, logofat si hatman, altfel ne putea lipi de ea ca regiune Moldova de peste Prut. In tara lui Papura Voda, inca nu se canta “Deutschland, Deutschland über alles”, iar cravata lui Her Iohannis inca nu e verde ca taiorul dnei Merkel.

E stres mare in presa, carele de reportaj dovedindu-se insuficiente si operatorii prea putini pentru cate evenimente “galbene” sunt pe zi. Zeita cu ochii legati e plecata in concediu, motiv pentru care cele doua fecioare s-au luat la harta, iar codana DNA si-a inhatat surioara in travesti de centura de castitate, maturand cu ea pe Calea Victoriei.

Din inchisorile patriei se aud urale, zecile de “victime” nevinovate ale fecioarei ANI jubiland de fericire. Poporul consumator de tv traieste intr-o perpetua stare de priapism democratic, butonad vehement intre Simona si Maruta, Oana si Gadea, telenovelele turcesti si cele coreene. “Latrina” 3 il calareste pe Rares Bogdan, Teo Trandafir pe Dan Capatos, Mircea Badea pe Andreea Esca, singurul normal in peisaj fiind Cosmin Prelipceanu.

Aseara l-am auzit la un post de radio pe maestrul Tudor Gheorghe spunand ca au inebunit salcamii. Mai lipseste putin si toata boierimea noastra se duce pe copca, in tara ramand liberi doar randasii si populimea. Traim vremuri in care toata lumea aresteaza pe toata lumea, medicii iau mita cat sa le ajunga de un bilet low cost pana in Londra, iar profesorii dau meditatii noaptea in parc.

Sfanta Biserica Ortodoxa a cerut oferta publica pentru schimbarea flotei de limuzine, in timp ce in mall-uri ruleaza filmul Exodul sau Iesirea, a doua carte a Vechiului Testament. Romania traieste o altfel de revolutie, e drept ca mai tarziu cu 25 de ani, si ma trezesc in fiecare dimineata curios sa vad pe cine au mai legat arnautii domnesti. La bursa pariurilor se ponteaza in draci, Basescu avand cota de 8 la 1 fata de Iliescu si 2 la 1 fata de premier. Nu stiu daca-l vreau pe matroz in puscarie, caci asta e in stare sa-si faca partid al puscariasilor si sa dea o lovitura de stat.

Suntem celebri in lume si aparem mai des pe CNN, Al Jazira si BBC decat regina Angliei. Si de parca nu ar fi de ajuns ca suntem celebri pentru aria catuselor si simfonia coruptiei in Romania, ABC News anunta, citand surse secrete americane, ca zeci de europeni, inclusiv romani, se antreneaza in tabere tribale pakistazene ale Al-Qaeda, organizatie terorista al carei principal finantator a devenit Vladimir Vladimirovici Putin, cel mai bogat om de pe Terra.

O stire recenta anunta ca presedintele Iohannis e bulversat si vrea sa lanseze pe facebook un sondaj public in care sa intrebe daca ar trebui sa fie mandru sau rusinat de faptul ca este kamfutter in cea mai corupta tara din lume? Daca voteaza cum e trendul, toti cei 1.506.501 de prieteni, plus eunucul Mihalache, cu siguranta ca “fuhrerul” sibian va dizolva Parlamentul, Guvernul, Curtea Constitutionala, Inalta Curte si CSM-ul, reintroducand in Romania ghilotina si munca silnica pe viata. In cinci ani, cu siguranta vom avea autostrada Nord-Sud si Est-Vest peste Carpati, plus soseaua de centura a Capitalei facuta de armata de politicieni, magistrati, politisiti, afaceristi, delatori si smenari cocalari.

Am vrut sa-i scriu Laviniei Sandru pe contul de facebook, recomandandu-i sa se retraga din grila cel putin pana ce se clarifica daca sotul Valcov sufera sau nu de tafofilie. Am renuntat pe moment, gandindu-ma la triunghiul Gusa-Sandru-Geoana. Penibila situatie sa fii realizatoare de emisiuni politice justitiare, in timp ce sotiorul tau dadea tunuri de milioane de lei bugetului de stat. Ma intreb cum poate functiona o televiziune in insolventa si ce tupeu trebuie sa ai sa comentezi fraude monumentale cand esti manjit pana la bijuteriile de familie. Mediafax transmite in eter cum ca doamna UE ne-a remis un comunicat in care ne recomanda sa ii eliberam din puscarii pe suti, borfasi, violatori si drogati, pentru a face loc nobilei clase a politicienilor corupti.

Pe plan local, e acelasi razboi de opereta cu soldatei de plumb in groapa de nisip. Am citit stirea despre declaratiile sefului PSD MM, tanarul idealist de stanga cu viziuni politice rocambolesti. Daca ceea ce cere domnia sa va fi prevazut in noul statut, membrii PSD national vor trebui sa se excluda unul pe altul ca pe vremea stalinista, acuzandu-se de furt, minciuna si tradare. Partidul-stat va deveni un esafod public pe care va curge sange pana la a treia venire a Mantuitorului, iar pres va fi Gogaie din Vascauti.

La nivel judetean, e liniste si pace, domnul presedinte tace ca un mandarin chinezesc, vicele Marinescu e la regim si far hong, secretarul Domuta inca nu a aterizat la CASPEV, county managerul isi moflaie mustata in surdina, iar Liviu Titus Pasca, monumentalul tradator de cariera, e propus de boierul Nemes in conducerea noului bordel al madamei Gorghiu.

Ce vremuri traim daca am ajuns sa devenim ludici cand tara se prabuseste…

Cato CENZORUL

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

 1. Florin-Teodor

  Cato Cenzorul, valoarea jurnalistică a editorialelor (pe care, sincer, le apreciez mult) are de suferit datorită micilor puseuri de reclamă mascată pt Digi care, mai nou, apar în textele dvs. Sper că e doar o chestiune de afinitate lingvistică (de altfel, un aspect faţă de care politica de PR a concernului este f. interesată) pt holdingul Digi/Rds a cărui părere faţă de abonaţi este cea de „mi se rupe”. Vezi schimbările de programe din pachetul de bază, practicate după cum are chef/interes marele şef al trustului, infuenţele din ultima vreme (se văd de pe Lună) asupra revistelor de programe TV şi altele… Sărind de la una la alta, există oameni valoroşi care au practicat jurnalismul, au studiat şi au înţeles ce înseamnă presa. Aia adevărată, bazată pe etică şi deontologie. Tot o seamă de astfel de oameni au spus că, din păcate, pe termen lung, singura reacţie eficientă a consumatorilor de presă împotriva derapajelor ce apar în mass-media ca urmare a intereselor celor care deţin sau controlează presa este de a nu mai citi, viziona, asculta „jurnaliştii” aserviţi. Uite, de exemplu, de ieri am hotărât să ignor tot ce ţine de Ţolaş, Florescu & Co. Sărmanii, că n-au vreo treabă cu jurnalismul, cu PR, asta e, dar, bieţii de ei, n-au nicio treabă nici cu bunul simţ… Revenind la ideea de la început, nu prea vizionez -decât rar şi doar emisiunile de ştiinţă- posturi a căror denumire începe cu Digi. Însă, vă citesc cu plăcere editorialele, vă rog, deci, lăsaţi reclama în sarcina celor de la marketing! Dacă-i musai, inseraţi un p mic înainte.

  Reply
 2. ioan

  Cei enumerati de tine , Florin , si multi altii….majoritatea….. nu sunt ZIARISTI…sunt MERCENARI de PRESA !!!
  .

  Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2