septembrie 24, 2021

Alocatiile pentru copii nu vor mai fi cuplate cu ajutorul de sprijin al familiei

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

copil-autismMinistrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat marti ca Guvernul va modifica legislatia astfel incat alocatiile de stat pentru copii sa nu mai fie cuplate cu ajutorul pentru sustinerea familiei si cu venitul minim garantat, scrie Agerpres.

“Vom modifica legea in ceea ce priveste conditionalitatea intre primirea ajutorului de sprijin al familiei si venitul minim garantat de alocatiile de stat pentru copii, deoarece in urma majorarii alocatiilor de stat pentru copii, respectiv dublarea alocatiilor de stat pentru copii, va conduce pentru 300.000 de familii si 500.000 de copii la micsorarea alocatiei de sprijin pentru familie. De aceea vom decupla alocatia de stat pentru copii, care reprezinta dreptul copilului, de veniturile pe care le obtin parintii si in functie de care se calculeaza beneficiile sociale, respectiv alocatia pentru sprijinul familiei si venitul minim garantat. Astfel, 300.000 de familii si 500.000 de copii vor primi alocatia de la stat egala cu ceea ce se primeste in luna iunie si copiii vor primi alocatia dublata conform legii pe care am adoptat-o”, a spus ministrul Muncii, la Palatul Parlamentului.

Ea a adaugat ca aceasta modificare legislativa se va face in baza legii de abilitare a Guvernului de a emite ordonante.

“Speram sa fie gata cu toate avizele in cursul saptamanii viitoare. Avand in vedere ca de la 1 iulie copiii vor primi alocatia dubla aferenta lunii iunie, nu vrem ca beneficiile sociale ale acestor familii cu venituri reduse si care au in intretinere copii sa fie afectate”, a mai spus Plumb.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2