Alte două persoane au ajuns în carantină instituționalizată în Maramureș după ce n-au respectat izolarea la domiciliu

Structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat în sistem integrat 54 de misiuni, pe raza județului.

Au fost angrenate 86 efective pentru menținerea ordinii și siguranței publice, pentru verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, pentru paza locațiilor de carantinare, pentru verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate, în acțiuni de combatere a criminalității economice.

În executarea misiunilor au fost utilizate 25 mijloace de mobilitate. Au fost verificați peste 1.900 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. Au fost identificate și sancționate contravențional două persoane care nu au respectat măsura de izolare la domiciliu.

Acestea au fost introduse în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente.

”Atragem atenția persoanelor aflate în izolare la domiciliu să respecte măsura prevăzută de legislație! Structurile de ordine publică și siguranță, dar și instituțiile abilitate dețin datele persoanelor aflate în izolare la domiciliu, dar și locația declarată. Nerespectarea măsurii stabilite atrage sancțiuni contravenționale, dar și carantinarea instituționalizată cu plata cheltuielilor aferente. S-au aplicat, în context, 17 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.240 lei.

Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 115 maramureșeni care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în autoizolare la domiciliu. Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției Maramureș are date centralizate cu privire la trei locații de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 3.090 cetățeni, statistică ce include și membri familiei.

Sunt în carantină 20 de persoane sosite în țară, în perioada stării de urgență, și care în conformitate cu procedurile stabilite au intrat în carantină instituționalizată pe o perioadă de 14 zile. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș solicită cetățenilor să respecte măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanța de socializare și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

Este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm că acțiunile noastre îi pot afecta pe ceilalți și să respectăm deciziile autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul Coronavirus. Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, au declarat reprezentanții CJSU Maramureș.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1