Altfel de scoala pentru elevi. De la „Maitreyi”, la  „Fast and Furious 7”

PNL

eleviO saptamana cu adevarat altfel pentru elevii Scolii Generale „Ion Luca Caragiale”, din Baia Mare, condusa de directorul Radu Bogovit si directorul adjunct, Eugenia Pampa. De remarcat faptul ca, cel putin in prima zi a activitatilor, dirigintii tuturor claselor gimnaziale din aceasta unitate de invatamant au concluzionat ca piesa de teatru „Maitreyi”, pusa in scena de actorii baimareni de la Teatrul Dramatic este un bun prilej de culturalizare si familiarizare cu romanul lui Mircea Eliade, care se studiaza si azi, intens, in programa liceala.

Urmatoarele zile activitatile au fost diferite, unii alegand sa faca excursii in padure, altii sa viziteze Gradina Botanica din Jibou sau sa mearga la SPA, la Drurelax. Actiuni interesante au avut elevii clasei a VII-a B, diriginte Felicia Bodea, profesor de limba romana. Dupa ce luni, 6 aprilie, au fost la teatru, ziua de marti au dedicat-o vizitarii unei fabrici de ciocolata din Baia Sprie. De la ciocolata au ajuns la brutaria din acelasi oras, unde li s-a prezentat procesul de fabricare a produselor de panificatie.

O zi cu adevarat interesanta a fost miercuri, 8 aprilie, cand elevii din VII B au ales „Ziua portilor deschise” la Ambulanta Baia Mare. Tinerii au asistat la doua actiuni de simulare, respectiv recuperarea turistilor rataciti in padure, urmata de interventia ambulantei in cazul unul accident de bicicleta, experienta pe care unul dintre elevii acestei clase a trait-o exact cu un an in urma. Si, din solidaritate, diriginta si colegii lui au dorit sa ii demonstreze ca sunt alaturi de el, pentru a-si infrunta orice posibila trauma ramasa in urma nefericitului accident, care putea fi unul cu urmari mult mai drastice.

Si pentru ca ziua sa se termine in acelasi ton plin de „actiune si suspans”, au mers sa vada filmul „Fast and furious 7”, care ruleaza in aceste zile la Cinema City din Baia Mare. Aceeasi alegere au facut-o si elevii clasei a VI-a A, de la Scoala „Ion Luca Caragiale”, diriginte Sorin Ionescu.

Ziua de joi, 9 aprilie este dedicata activitatilor sportive, urmand ca vineri, toti elevii sa ajute la curatenia in clasele de studiu si sa traga concluziile acestei „saptamani altfel”.

Amalia Babici Man

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1