Alunecare de teren reactivata in comuna Coroieni

PNL

Precipitatiile sub forma de ploaie cazute in ultima perioada pe raza comunei Coroieni au reactivat alunecarea de teren in zona Centrului Social pentru Persoane Varstnice. Alunecarea de teren este activa pe versantul drept al paraului Valea Seaca, pe o suprafata de aproximativ 70 metri lungime si 30 metri latime, informeaza CJSU Maramures.

Alunecarea de teren afecteaza talvegul din apropierea Centrului Social pentru Persoane Varstnice, pe o suprafata de 0,2 hectare si pune in pericol stabilitatea terenului din zona imobilului, respectiv alimentarea cu apa a centrului.

”Ne-am deplasat in teren si am constatat ca alunecarea de teren este activa si afecteaza versantul din aval, de la coltul centrului (latura sud-estica) pana in paraul Valea Seaca. Se impune consolidarea zonei afectate, prin executarea lucrarilor specifice (drenuri, santuri stabilizare si consolidare a terenului)”, a spus prefectul Vasile Moldovan, presedintele CJSU Maramures.

Fenomenul de eroziune exercitat de paraul Valea Seaca asupra bazei versantului, prin eroziunea torentiala de adancire duce la schimbarea echilibrului zonei si crearea unui taluz cu o panta mult mai mare decat panta generala a versantului. A fost realizat studiul geotehnic a zonei afectate de alunecare si stabilite tipurile de lucrari care trebuie efectuate etapizat pentru consolidarea terenului.

Situatia alunecarii de teren din comuna Coroieni a fost prezentata si analizata in sedinta extraordinara a Comitetului Judetean Maramures, urmand a fi intocmite si transmise documentele la nivel central.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2