AMĂGIȚI CU OFERTE – Credeau că plătesc mai puțin la energie electrică și gaze dar plăteau dublu

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Practici comerciale incorecte folosite de unii furnizori de energie electrică și gaze au fost constatate în Ardeal. Totul a plecat de la o reclamație primită la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Timiș, în care se făcea referire la practici comerciale incorecte folosite în activitate de către un operator economic din domeniul furnizării de energie electrică și gaz. Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a anunțat că au fost efectuate verificări în teren, iar cele reclamate s-au confirmat din plin.
„Concluziile comisarilor CJPC Timiș au fost că operatorul economic în cauză afișa, pe site-ul propriu, sintagma ”BENEFICIAZĂ DE CEL MAI BUN PREȚ LA GAZ„ care nu a putut fi probată de reprezentanții companiei, cumpărătorul de oferte demonstrând chiar contrariul, precum și modul în care a fost prezentată oferta consumatorilor la energie electrică și gaz. Astfel, oferta comercială preciza că prețul energiei active este, în februarie 2021, de 239,95 lei/MWh, fără accize și TVA. După calcularea prețului complet, s-a ajuns la concluzia că prețul real ajungea la valoarea de 634,03 lei/MWh (având incluse toate taxele), ceea ce înseamnă că prețul final era de 2,64 ori mai mare decât cel afișat în ofertă. Același lucru s-a întâmplat și în cazul ofertei de gaz, în februarie 2021, prețul prezentat fiind de 63 lei/MWh, fără taxe incluse. Echipa de control de la CJPC Timiș a considerat că informația astfel prezentată de operatorul economic în oferta sa, atrage mult mai ușor consumatorul, acesta constatând după încheierea contractului că, de fapt, prețul final pe care urmează să-l plătească este altul, mult mai mare. Operatorul economic avea obligația, conform legii, să prezinte în ofertă prețul final al utilităților furnizate, modul în care a acționat contravenind prevederilor Legii nr. 363/2007”, a anunțat ANPC. 
Autoritățile au anunțat că manifestă Toleranță ZERO față de acest gen de practici comerciale mincinoase folosite de unii operatori economici din domeniul furnizării de energie electrică și gaze naturale. În plus, nu vor fi acceptate nici modalitățile de informare incomplete sau înșelătoare, atunci când acestea sunt utilizate – în conformitate cu competențele legale pe care le are Autoritatea, în domeniu. 
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole