Amazon ia in calcul livrarile la domiciliul clientilor cu ajutorul dronelor prin parasutarea coletelor

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Amazon se orienteaza catre tehnologia ce i-ar putea permite sa efectueze livrarile la adresele clientilor cu ajutorul dronelor prin parasutarea coletelor pentru a elimina riscurile de securitate, informeaza miercuri The Telegraph, transmite AGERPRES.

Dronele ar propulsa pachetele catre sol folosind un sistem ce include electromagneti si arcuri elicoidale. Dupa lansarea coletelor, drona respectiva va continua sa monitorizeze coborarea coletului, care poate contine obiecte fragile precum electronice sau ornamente, pentru a impiedica blocarea acestuia pe acoperisuri sau in copaci.

In cazul in care coletul ajunge intr-un loc nedorit, drona va putea lua masuri de remediere a situatiei, cum ar fi lansarea unui jet de aer sau declansarea unui dispozitiv pentru ghidarea pachetului catre un loc de aterizare sigur.

Planul intensifica eforturile companiei de a utiliza dronele autonome Prime Air indepartand ingrijorarile cu privire la faptul ca acestea ar putea fi furate sau ca s-ar putea bloca la aterizare.

Cu toate ca Autoritatea Civila Aeriana a acordat permisiunea Amazon pentru efectuarea testelor, cel mai important factor care sta in calea livrarilor prin intermediul dronelor este lipsa reglementarilor legale. In acest moment, este ilegala pilotarea unei drone dincolo de campul vizual al pilotului si la mai putin de 50 de metri de o persoana, vas, vehicul sau structura, precizeaza sursa citata.

Livrarea pachetelor de la o inaltime de 50 de metri ar putea elimina aceasta problema, insa se mentin ingrijorarile cu privire la siguranta trecatorilor.

Amazon a efectuat prima livrare cu ajutorul unei drone la locuinta unui client din Marea Britanie, la finalul anului trecut, transportand cu succes un modul de receptie de televiziune in sistem streaming “Fire TV” si o punga de popcorn. Livrarea a durat 13 minute, iar drona a aterizat in gradina clientului.

Tehnologia permite trimiterea cu ajutorul dronelor a pachetelor ce cantaresc pana la 2,27 kg, pe distante de pana la 16 kilometri.

Amazon intentioneaza sa efectueze alte zeci teste in urmatoarele luni pentru livrarea coletelor cu ajutorul dronelor.

La sfarsitul anului trecut, Posta franceza a anuntat ca va incepe livrarea coletelor cu ajutorul dronelor, dupa doi ani de testare a acestei proceduri. Pachetele vor fi transmise o data pe saptamana, folosind un culoar aerian de 15 kilometri, din sud-estul tarii.

In Statele Unite, prima livrare cu drona a fost efectuata in iulie de catre un magazin care a facut un parteneriat cu lantul “7-Eleven” pentru a trimite un sandvis cu pui, o cafea si o gogoasa catre o resedinta privata din Reno, Nevada.

Si compania Google testeaza serviciul de livrari cu ajutorul dronelor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *