Amazon si Microsoft vor permite asistentilor lor vocali sa interactioneze intre ei

Reclame home 1
Reclame home 1

Alexa si Cortana nu se vor mai ignora de acum inainte. Asistentii vocali ai sistemelor informatice produse de Amazon si Microsoft vor putea in curand sa interactioneze intre ei, au anuntat miercuri cei doi giganti americani ai tehnologiei, relateaza AFP, informeaza AGERPRES.

„Alexa va putea vorbi cu Cortana si Cortana va putea vorbi cu Alexa”, au anuntat cele doua grupuri intr-un comunicat publicat de Amazon.

Colaborarea este cu atat mai notabila cu cat asistentii vocali joaca un rol central pe o piata tot mai concurentiala, cea a locuintelor conectate la internet, in care rivalitatea dintre sistemele Amazon Echo si Google Home a devenit si mai accentuata dupa recenta lansare a asistentului virtual HomePod, dezvoltat de Apple.

Citat in comunicat, Jeff Bezos, fondatorul si CEO-ul Amazon, a dat asigurari ca exista loc pentru mai multi asistenti vocali, „fiecare avand acces la diferite date si la diferite domenii specializate de competenta”.

Cele doua grupuri promit deci ca utilizatorii programului Alexa, asistentul Amazon, vor putea utiliza Cortana, asistentul Microsoft, pentru a avea acces la e-mailuri, recunoscand astfel implicit dominatia programului Outlook.

La randul lor, utilizatorii sistemului Cortana vor putea sa-si faca cumparaturile pe Amazon si sa utilizeze Echo.

„Este o prioritate cruciala pentru noi sa garantam accesul la Cortana (…) peste tot si pe toate suporturile”, a declarat Satya Nadella, CEO al Microsoft, citata in comunicat.

Cele doua grupuri precizeaza ca aceasta cooperare va intra in vigoare inainte de sfarsitul anului.

Asistentii vocali si locuintele conectate la internet reprezinta domenii strategice in comertul online, in care Google tocmai a anuntat un parteneriat cu Wal-Mart, numarul unu mondial in materie de distributie, noteaza AFP.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole