Ambasadoarea Chinei, in Maramures. Ce a propus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ambasadorul  Republicii Populare Chineze, Huo Yuzhen, a vizitat in acest week-end judetul Maramures.  Cu aceasta ocazie, in data de 3 octombrie s-a intalnit cu vicepresedintele Consiliului Judetean Maramures, Emil Marinescu.  

In cadrul intalnirii, vicepresedintele Emil Marinescu a prezentat succint judetul Maramures, principalele proiecte de dezvoltare si oportunitatile de afaceri,  mentionand deschiderea existenta la nivelul conducerii judetului pentru atragerea de investitori externi, inclusiv din China si pentru incheierea unor parteneriate in scopul derularii de investitii majore in judetul Maramures.

Huo Yuzhen si-a exprimat primele impresii despre  Maramures, un judet despre care a auzit multe lucruri pozitive, avand un potential turistic deosebit.  La nivel global numarul turistilor chinezi este pe primul loc si de aceea ar fi o mare oportunitate deschiderea pietei turistice locale spre China.

In opinia sa, turismul reprezinta o fereastra spre imbunatatirea cunoasterii reciproce.  De aceea este nevoie de o promovare mai sustinuta  in randul turistilor chinezi a atractiilor turistice locale: obiceiuri si port traditional, biserici de lemn, manastiri, partii de schi si arii naturale protejate.

Un alt domeniu potential de colaborare identificat in cadrul intalnirii se refera la educatie si invatamant, ambasadoarea  fiind deschisa pentru promovarea schimburilor de studenti si pentru facilitarea invatarii limbii chineze de catre cei interesati din judetul Maramures, cu sprijinul  Institutului Confucius din Cluj.

Schimburile culturale dintre Romania si China cunosc in prezent o dezvoltare ascendenta, mai multe  expozitii – ceramica, monede si tablouri – avand loc  in Bucuresti si in alte orase din Romania. Este in curs de organizare o expozitie cu artefacte romanesti in China.  Exista din partea Ambasadei Chinei disponibilitatea de a aduce expozitia de monede si tablouri si in Maramures in viitorul apropiat.

Propunerea Excelentei sale a fost ca potentialele domenii de colaborare identificate: cultural, educational si turistic sa se extinda in cel mai scurt timp si spre alte zone cum sunt dezvoltare economica si afacerile. In acest sens, s-a sugerat ca ar fi bine ca judetul Maramures sa transmita Sectiei Comerciale a Ambasadei Chinei materiale privind oportunitati de afaceri din Maramures, precum si propuneri concrete de parteneriate.

In final, s-a agreat continuarea dialogului cu Ambasada Chinei pentru concretizarea propunerilor identificate in cadrul intalnirii, partile exprimand convingerea ca se vor pune bazele unei colaborari fructuoase in viitor.

ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. laszlo

    si grasu cand merge in China? poate asa mai slabeste…sa nu intelegeti gresit nu am ceva cu omu ca e gras, dar din pacate e cel mai mare lenes din Maramures, cel mai mare oportunist, el face orice numa sa ramana in scaun, nu conteaza cu cine se aliza numa sa nu plece de pe scaunu ala din CJ.oricum la cat de prosti sunt cei care au venit la ciolan in cj o sa ramana acolo mult si bine

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole