Ambasadorul Africii de Sud, vizita in Maramures. Printre obiective, identificarea unor oportunitati de colaborare intre judet si tara africana

Prefectul Vasile Moldovan s-a intalnit Excelenta Sa, Jabu Mbalua, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Africa de Sud in Romania, aflat in vizita oficiala in judetul nostru, transmite Prefectura Maramures intr-un comunicat de presa.

Acesta este insotit de secretarul politic Tiba Bethwell si secretarul social Veronica Nicolau din cadrul ambasadei. Diplomatul viziteaza pentru prima data judetul nostru si are stabilite intalniri cu autoritatile administratiei publice locale, oameni de afaceri pentru a identifica oportunitati de colaborare cu Republica Africa de Sud.

”Nu avem inregistrate la nivelul judetului nostru societati sau companii cu actionar majoritar din Republica Africa de Sud sau mixte. La nivel guvernamental se afla in dezbatere proiectul noii legi a minelor si exista posibilitatea redeschiderii unor mine in judet, bineinteles cu respectarea prevederilor legale in domeniul protectiei mediului. Avem o cultura care pastreaza traditiile, portul, graiul, dar si mestesugurile” a spus prefectul Vasile Moldovan.

Excelenta Sa, Jabu Mbalua, Ambasadorul Extraordinar si Plenipotentiar al Republicii Africa de Sud a multumit pentru primire si a declarat ca romanii sunt oameni primitori si calzi, iar Romania are un potential care poate fi exploatat. Suntem deschisi pentru colaborare la nivel guvernamental, dar si local in teritoriu si cred ca vom identifica oportunitati de colaborare inclusiv in Maramures, in domeniul turismului, minerit, cultura, arta, industria lemnului.

Delegatia din cadrul Republicii Africa de Sud s-a deplasat in Maramuresul istoric, unde se vor avea intalniri cu oameni de afaceri, respectiv vor vizita obiective turistice din zona (Memorialul Victimelor Comunismului si al Rezistentei de la Sighetu Marmatiei, Manastirea Barsana, Cimitirul Vesel de la Sapanta etc).

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1