Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Andrew Noble, prezent in Baia Mare. Ce a vizitat impreuna cu Stefan Darabus

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti, Andrew Noble, s-a aflat miercuri, 13 noiembrie, in municipiul Baia Mare, unde alaturi de Stefan Darabus, director regional Europa Centrala si de Sud, Hope and Homes for Children, a vizitat mai multe comunitati defavorizate.

„Ne bucuram ca a reusit sa vina sa vada ceea ce noi, Hope and Homes for Children, am facut si facem in Baia Mare si sa avem discutii mai ample despre ceea ce am facut in Romania, in ansamblu.

Am facut cateva vizite impreuna cu dansul si cu colegi de-ai nostri si sustinatori din Marea Britanie, care au fost, de asemena, astazi alaturi de noi pe teren.

Am vazut cazuri de prevenire a separarii familiale, cazuri de tineri care au iesit din sistem – din centrul de tranzit -, o casa de tip familial, am fost intr-o comunitate marginalizata, pe Pirita, am avut discutii cu autoritatea locala si discutii noi intre noi, cu echipa”, a declarat Stefan Darabus.

Andrew Noble a precizat ca HHC este un exemplu prin ceea ce face, mai ales datorita faptului ca incearca sa imbunatateasca viata multor oameni marginalizati.

„Ma bucur sa fiu intors in Baia Mare. Este prima vizita in acest mandat, am venit pentru prima oara in 1985. Ca peste tot in Romania am recunoscut multe schimbari, este un oras si o tara transformata de cand am stat trei ani la Bucuresti, in anii ’80.

Am vrut sa inteleg ce face aceasta organizatie cu radacini britanice, Hope and Homes for Children, este o organizatie care are o reputatie foarte larga si foarte buna si este sustinuta de multi oameni din Marea Britanie si ceea ce am vazut a demonstrat intr-adevar un nivel de succes, dar un nivel de a incerca sa imbunatateasca viata multor oameni marginalizati.

Am facut vizite la aceste comunitati, am fost la niste camine si niste case unde locuiesc niste copii foarte draguti, foarte normali, care au avut pana acuma o viata mult mai complicata decat ar trebui sa fie o viata a copilului.

Este un exemplu, cooperare buna intre o organizatie nonguvernamentala si autoritatile locale si discutiile pe care le-am avut au demonstrat ca sunt si ambitii din politica locala sa imbunatateasca inca mai mult starea vietilor comunitatilor marginalizate din jurul Baia Mare”, a punctat ambasadorul Marii Britanii la Bucuresti.

Stefan Darabus a mai mentionat ca peste 600.000 de copii din tara traiesc astazi in saracie crunta

„Am vazut trei dintre mamele cu copii de pe Pirita pe care le-am adus si le-am mutat intr-o casa pe care noi o avem aici, in oras, si felul in care locuiesc acum.

Noi consideram ca prevenirea separarii familiale este un element critic in Romania zilei de astazi, care in ciuda problemei enorme de natura demografica isi permite sa lase peste 600.000 de copii sa supravietuiasca in saracie crunta si lucrul acesta ar trebui sa se opreasca. Acesti copii ar trebui sa fie ajutati si sa aiba o viata normala”, a mai adaugat Stefan Darabus.

Vlad HERMAN

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole